Taistelu nallekarkeista saatiin päätökseen – Haribolle karvas pettymys
Sveitsiläinen suklaavalmistaja Lindt voitti tällä viikolla pitkän oikeustaistelun, jota käytiin kuuluisia nallekarkkeja valmistavaa Hariboa vastaan.
Lindt ja Haribo kävivät oikeustaistelua siitä siitä, saako Lindt valmistaa suklaisia nallehahmoja. Nallekarkeistaan ympäri maailmaa tunnettu Haribo oli visusti sitä mieltä, että ikoninen nallehahmo on yksinomaan heidän käytössään.
Suklaanalleja saa myydä myös jatkossa
TIESITKÖ? Haribo aloitti kuuluisien nallekarkkien valmistuksen vuonna 1967. Tänä päivänä kuuluisia karkkeja valmistetaan hurjat 100 miljoonaa päivässä.
Vuonna 2012 Haribo haastoi Lindtin oikeuteen sen vuoksi, että Lindt ryhtyi valmistamaan suklaisia nalleja, jotka oli kääritty kultaiseen folioon. Haribolla oltiin sitä mieltä, että suklaiset mallit olivat kopio kuuluisista hedelmäisistä nallekarkeista, jotka niin ikään myydään kultaisin yksityiskohdin koristelluissa pusseissa.
Lindt argumentoi suklaisten nallekarkkien inspiraation tulleen vuodesta 1952 saakka valmistetuista kultaisista pääsiäispupu-suklaista. Lindtin mukaan suklaiset nallet muistuttavat kultaisia suklaapupuja, mutta eivät lainkaan kuuluisia nallekarkkeja.
Oikeus kääntyi lopulta Lindtin puolelle, ja suklaisten nallekarkkien valmistusta jatketaan.
– Lindtin myymät nallenmuotoiset suklaat punaisin nauhoin koristellussa kultaisessa foliossa eivät loukkaa Haribon nallekarkkien tuotemerkkiä, eivätkä matki nallekarkkeja, oikeudessa todettiin.
Lähde: Foxnews.com
Katso videolta, kuinka karkkipussi avataan oikeaoppisesti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti