Mainos

Mollaavia vaatteita ja muokattuja iskulauseita – Trumpin vastustajat tekevät rääväsuulla isoa bisnestä

Presidentinvaalien alla Yhdysvalloissa myydään paljon vaaleihin liittyviä oheistuotteita, mutta tämän vuoden vaaleissa kaikki ideat eivät ehdokasta imartele. Vaikka moni ei siedä republikaanien todennäköistä presidenttiehdokasta Donald Trumpia, vastustajat tekevät hänen nimellään rahaa.

On Trumpia pilkkaavia kirjoja, "trumppimaisen" vihan hallintaan auttavaa joogaa, Trumpin iskulauseita pilkkaavia lippalakkeja ja ehdokasta mollaavia t-paitoja.

Brooklynissa joogasalin edessä jaetaan lentolehtisiä, missä miesvartalo istuu lootusasennossa. Miehelle on editoitu pään kohdalle Donald Trumpin tuimat kasvot. Otsikko kuuluu "Joogaa, jotta olisimme toisillemme mukavampia."

– Jokainen ansaitsee joogata. Siksi kutsumme sitä eniten tarvitsevat kokeilemaan vain 10 dollarilla tunti, mainoslehtisessä lukee.

Vastaanottajalle tulee selväksi, että kutsu on suunnattu Trumpille tai muille "vihaisille ihmisille". 

Trumpista kirja myös lapsille

Trumpin vastustajat pitävät häntä vihapuheen lietsojana ja rasistina, minkä vuoksi koomikko-kirjailija kaksikko Michael Ian Black ja Marc Rosenthal ovat julkaisseet lapsille Trumpin ihmistyyppiä selittävän kirjan.

Kirjaa myydään muun muassa Manhattanilla New Yorkin kuuluisimpiin kuuluvassa yksityisessä kirjakaupassa Strand Book Storessa.

– Katso äiti, Trumpista kirja lapsille, huutaa noin seitsemänvuotias poika kaupassa.

Kirjassa ei ole Trumpista mitään kaunista sanottavaa.

– Peto on nimeltään Amerikan Trump. Hänen ihonsa on kirkkaan oranssi. Hänen muotonsa on luumumainen ja turkkinsa takkuinen. Surullista, mutta hänen kätensä ovat alikehittyneet, lukee kirjan etusivulla.

Trumpin oman vaalikampanjan tuotteita ovat pääasiassa lippalakit sloganilla ”Tehdään Amerikasta jälleen mahtava”.

Trumpin kampanjatuotteista väännöksiä

Vastustajat ovat ottaneet iskulauseesta käyttöön eri versioita. Muun muassa vaateketju Urban Outfitters myy New Yorkin liikkeissään samanmallista punaista lippalakkia, mutta iskulauseesta on muokattu "Tehdään Amerikasta jälleen kunnollinen”.

Myös Trumpia ja Italian edesmennyttä fasistijohtajaa Benito Mussolinia verrataan eri mallisissa t-paidoissa usein toisiinsa.

Antitrump-tuotteilla ei kerätä suoraan rahaa demokraattien Hillary Clintonin poliittiseen kampanjaan, vaikka yleensä vastustajat ovatkin poliittiselta ideologialtaan kaukana republikaaneista.

10:02

Trumpin odotetaan vahvistavan republikaanien presidenttiehdokkuutensa ensi torstaina Clevelandin puoluekokouksessa.

2:26

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.