Mökkipitäjästä lähetetään tiukat terveiset kesäkoteihin pakeneville: "Pysyisivät nyt siellä kodeissaan eivätkä lähtisi mökeille"

Mökkiläiset luovat koronauhkan pikkukunnille –"resurssit mietitty vain alueen väestön tarpeisiin" 2:58
Mökkiläiset luovat koronauhkan pikkukunnille.

Uudenkaupungin sote-alueella ei ole vielä yhtään todettua koronavirustartuntaa. Seutu on kuitenkin erittäin suosittua mökkialuetta ja iso osa mökkiläisistä on kotoisin Uudeltamaalta, missä koronatartuntoja on enemmän kuin missään muualla Suomessa.

Uudenkaupungin lisäksi samaan sote-alueeseen kuuluvat Vehmaa, Kustavi ja Taivassalo.

Uudenkaupungin sote-alueen johtava ylilääkäri Pia Lahtinen kertoi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa, että heidän alueellaan on varauduttu koronavirustartuntoihin, mutta ei mökkiläisten osalta.

– Tämä resurssointi on mietitty vain tämän alueen väestön tarpeisiin, et siinä ei ole vapaa-ajan asukkaita huomioitu, hän toteaa.

Mökkiläiset ovat tärkeä tulonlähde Uudellekaupungille, mutta nyt he ovat kuitenkin aiheuttaneet keskustelua paikallisten keskuudessa.

– Kyllähän se täällä on kovasti puhututtanut ja huolta ymmärrettävästi aiheuttaa se, että tuleeko nyt mökkiläisten mukana se tauti tänne.

Uudessakaupungissa toivotaankin Lahtisen mukaan, että ne, jotka ovat jo linnoittautuneet etätöihin mökeilleen, noudattaisivat ohjeistuksia ja välttäisivät tarpeetonta liikkumista ja kontakteja muihin ihmisiin, ettei koronatartuntoja alueelle tulisikaan.

– Ja nyt, kun tämä epidemia näyttää edelleen Uudenmaan alueellakin pahenevan, niin todellakin toivotaan, että ihmiset noudattaisivat ohjeistuksia: pysyisivät nyt siellä kodeissaan eivätkä lähtisi mökeille, Lahtinen korostaa.

Lue myös:

    Uusimmat