Mökkien hinnat ovat pilvissä – tästä suomalaisten uusi suosikki?

Suomalainen unelma järven rannalla tönöttävästä hirsimökistä toteutuu yhä harvemmin pilvissä huitelevien hintojen takia. Onko telttailu korvannut mökkeilyn?

Kesän tullen suomalaiset haluavat päästä luontoon – mökille, metsään tai puistoon. Mökkien hinnat ovat nousseet pilviin, mutta vastapainoksi retkeilyn suosio on kasvussa. Retkeilyä voi harrastaa puistopiknikin, pienen metsäretken tai vaikka pidemmän vaelluksen muodossa.

– Etenkin kevyitä tuoleja ja pöytiä, astioita ja kylmälaukkuja myydään paljon heti kevään tullen. Retkeilyyn liittyvät varusteet ovat vapaa-ajan tuoteryhmässämme toiseksi suosituimpia heti polkupyörien jälkeen, vahvistaa tavaratalopäällikkö Jarkko SalmiBiltemasta.

Jos metsään haluat mennä nyt

Kymmenen minuutin oleilu luonnossa saa verenpaineen laskemaan ja 20 minuutin retki mielialan kohenemaan. Tunnin luontoretkellä paranee tarkkaavaisuus ja kahden tunnin retki saa kehon hyvät poliisit, tappajasolut lisääntymään ja elimistön puolustusmekanismit elpymään.

Marttaliitto ja Metsähallituksen luontopalvelut kannustavat suomalaisia nauttimaan luonnosta ja hyödyntämään sen antimia uudella Mennään eikä meinata -kampanjalla. Kampanjan tarkoitus on madaltaa kynnystä lähteä liikkeelle tarjoamalla menovinkit ja kannustamalla luontoon niitäkin, joille lähimetsäkin on uusi ja ihmeellinen.

Mennään eikä meinata -kampanjan Facebook-sivuilla voi lähettää kaverille, kollegalle tai rakkaalle kutsun lähteä retkelle, kalaan tai sieneen.

Lue myös:


Osittainen lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja