Mainos

Mökkibarometri: Yhä useampi haluaisi tehdä etätöitä mökillä

Mökkeilyn suosio vahvistuu, käy ilmi maa- ja metsätalousministeriön teettämästä Mökkibarometristä. Mökkiä käytetään keskimäärin 79 vuorokautta vuodessa.

Noin 60 000 suomalaista tekee mökiltä etätöitä. Halukkuus etätöihin on kasvussa, sillä joka kolmas haluaisi tehdä töitä mökillä.

Suomalaisten mökkien varustetaso on barometrin mukaan noussut. Kolmannes mökeistä sopii ympärivuorokautiseen käyttöön. Internetyhteys löytyy nykyään jo lähes joka kolmannesta mökistä, kun vuoden 2009 kyselyssä yhteys oli alle kymmenellä prosentilla mökeistä.

Suomessa on yli 600 000 vapaa-ajan asuntoa, joita käyttää säännöllisesti 2,4 miljoonaa mökkeilijää.

Kolme viidestä kantaa ottaneesta ulkokuntalaisesta mökin omistajasta kannattaa kaksoiskuntalaisuutta. Tämä mahdollistaisi samat palvelujen saantioikeudet ja äänioikeudet kuin kunnan vakinaisilla asukkailla. Tällöin myös osa mökkiläisen maksamista kunnallisveroista menisi mökkikunnalle.

Mökkibarometri luovutettiin torstaina maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle (kesk.). Barometri perustuu 5 000:lle vapaa-ajan asunnon omistajalle tehtyyn kyselyyn sekä tilasto- ja tutkimustietoihin. Edelliset barometrit julkaistiin 2003 ja 2009.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.