Moni aikoo viettää yhä enemmän aikaa mökillä tai harkitsee mökin ostamista – erityisesti nämä asiat puhuvat mökkeilyn puolesta

Kesämökkikauppa on hiljentynyt keväällä – epävarmuus omasta taloudellisesta tilanteesta vaikuttaa 3:20
Katso, miten koronakriisi on vaikuttanut myös kesämökkien menekkiin.

Suomalaiset ovat innokasta mökkeilykansaa, ja moni aikoo viettää jatkossa yhä enemmän aikaa mökillä. Asia ilmenee Omakotiliiton teettämästä kyselystä.

Kyselyyn vastanneista yli puolet kertoi mökkeilevänsä, ja neljännes suunnitteli viettävänsä tulevaisuudessa enemmän aikaa mökillä. 18–34-vuotiaista ja kaupunkilaisista lähes kolmannes näkee viettävänsä jatkossa enemmän aikaa mökillä.

Luonnossa oleminen viehättää mökkeilyssä eniten, mutta se toimii myös hektisen arjen vastapainona. Mökkeilyä pidetään tärkeänä myös ilmastonmuutoksen vuoksi, sillä se tarjoaa vaihtoehdon ulkomaanmatkoille.

Vastaajista lähes kolmasosa harkitsee mökin hankkimista. Yli 40 prosenttia 18–34-vuotiaista vastaajista aikoo hankkia tai harkitsee mökin hankkimista.

– Mökkeily muuttuu yhä enemmän kausiasumiseksi, ja sen merkitys kuntien elinvoimaisuuden säilyttäjänä korostuu entisestään. Mökkiläisten näkemykset kunnan kehittämiseksi kannattaa ehdottomasti hyödyntää ja mökkiläisten ja kunnan kanssakäymiseen panostaa, sanoo Omakotiliiton puheenjohtaja Ari Rehnfors tiedotteessa.

Kyselyn toteutti Aula Research Oy marraskuussa. Siihen vastasi lähes 1 560 18–75-vuotiasta ympäri Suomen.

Lue myös:

    Uusimmat