Moderni perhe -tähti kärsi kuvausten aikaan vakavista terveysongelmista – ei muista lainkaan osaa jaksoista

Amerikkalaisnäyttelijä Sarah Hyland kärsi vakavista tereysongelmista kuvatessaan Moderni perhe -sarjaa.

Moderni perhe -sarjan näyttelijä Sarah Hyland on kertonut mediassa avoimesti sairastamastaan munuaisten dysplasiasta. Sairaudessa on kyse siitä, etteivät sikiön munuaiset kehity samalla tapaa kohdussa kuin normaalisti.

Hyland on muun muassa avautunut siitä, miten sairaus sai hänet itsetuhoisten ajatusten partaalle.

Moderni perhe -sarjan kuvausten aikana Hyland kuitenkin läpikävi yhden epäonnistuneen munuaissiirron, mikä teki hänestä äärimmäisen uupuneen, kirjoittaa Buzzfeed.

Sarjan kuvaukset toimivat pakokeinoa kroonisille kivuille

Hyland vieraili hiljattain "tv-äitinsä", eli Hylandin roolihahmon Haileyn Claire-äitiä näytelleen Julie Bowenin  Quitters-podcastissa.

Hyland kertoo, ettei hänellä ollut käytännössä lainkaan munuaistoimintaa sen jälkeen, kun häneltä poistettiin tämän isän lahjoittama munuainen, jota Hylandin keho yllättäen alkoikin hylkimään.

Lopulta Hyland sai munuaisen veljeltään, joka oli tuolloin todettu sopivaksi luovuttajaksi. Prosessi sen varmistamiseksi, että veljen terveys oli riittävällä tasolle elinluovutukseen, oli kuitenkin aikaavievä.

Myös Hylandin äidin sopivuutta luovuttajaksi tutkittiin ja terveydentilan selvittämisen aikana havaittiin, että äiti sairastikin rintasyöpää. 

Odotus ja krooniset kivut vaikuttivat ymmärrettävästi Hylandin mielenterveyteen ja vaikka työt Moderni perhe -sarjan kuvauksissa toimivat pakokeinona, alkoivat terveysongelmat lopulta vaikuttaa myös Hylandin työskentelyyn kuvauksissa.

"Olin niin lopen uupunut"

– On joitain Moderni perhe -jaksoja, joiden kuvaamista en muista, koska nukuin, Hyland kertoo podcastissa.

Hyland nostaa esimerkiksi kolmoskauden jakson Hit and Run, jonka kuvaamisesta hän ei muista paljoakaan.

– Olin unessa koko sen jakson ajan. En muista sen kuvaamista ollenkaan. Se oli juuri ennen ensimmäistä munuaissiirtoani.

Hyland selittää, että saadakseen elinsiirron pitää olla sairas tietyllä tasolla ja tuolloin näyttelijä alkoi pikku hiljaa lähestyä sitä tasoa.

– En pystynyt olemaan valveilla kahdeksaa tuntia putkeen. Olin niin lopen uupunut koko ajan.

Hylandin mukaan hän oli välillä hereillä ainoastaan sen aikavälin, kun ohjaaja huusi "Käy!" ja "Poikki!". 

Hyland paljastaa myös, ettei aikonut alkuun puhua lainkaan munuaissiirroistaan, sillä ei ollut valmis puhumaan aiheesta eikä halunnut päätyä "siksi munuaissiirtotytöksi". 

Tällä hetkellä Hyland kertoo voivansa hyvin ja terveys on tasaantunut. Koronapandemian takia nainen on kuitenkin lähinnä eristäytynyt kotiinsa.

Lähde: Buzzfeed

Katso myös: Näyttelijä Kari Ketonen kertoo terapiasta ja siitä, miten terapia auttaa näyttelijäntyössä

Näyttelijä Kari Ketonen on myös psykoterapeutti 3:18

Lue myös:

    Uusimmat