Leijonat hävisi, lohkovoitto karkasi – näin Saksa-ottelu eteni

Suomi jäi toiseksi jääkiekon MM-kisojen A-lohkossa, kun se hävisi Saksalle 2-4 tiistaina. MTV Urheilu seurasi Leijonien kamppailua hetki hetkeltä.

Leijonien turma oli Saksan NHL-tähti Leon Draisaitl, joka summasi tehot 2+1.

Suomen puolivälierävastustaja selviää muissa tiistain peleissä. Se on joko Venäjä, Ruotsi tai Tshekki.

Suomi – Saksa 2-4 (1-1, 1-1, 0-2)

Klo 15.36: Kiitos seuraajille! Jatkojutut Leijonien ottelusta osoitteessa mtvuutiset.fi.

3. erä:

Klo 15.31: Ottelu on päättynyt Saksan 4-2-voittoon. Tämä varmistaa sen, että Suomi on lohkonsa kakkonen.

59.00: MAALI! Saksa 4-2-johtoon. Leon Draisaitl karkaa yksin läpi ja iskee kiekon tyhjään maaliin. Samalla haihtuu Suomen haave lohkovoitosta.

58.20: Leijonien aikalisä. Kohta aloitus Saksan puolustusalueella. Lankinen jää vaihtoaitoon, eli kuusi miestä kentälle.

55. min: Draisaitl hukkuu Suomen puolustukselta, mutta NHL-tähti ei onneksi osu tällä kertaa.

54. min: Varsinkin Mikko Lehtonen pommittaa paljon Leijonien ylivoimalla, mutta Saksa kestää.

Klo 15.17: Päivitys Bratislavasta: Sveitsi kaventaa Tshekkiä vastaan tilanteeksi 3-4. Sveitsi tarvitsee pelistä suoran voiton, jotta se voisi välttää lohkon nelospaikan.

51.36: JÄÄHY! Kaapo Kakko vedetään nurin, Leijonat ylivoimalle.

50. min: Ojamäellä loistopaikka Tyrväisen syötöstä, mutta Grubauerilta upea pelastus.

48. min: Kaapo Kakon ketjulla hyvä vaihto Saksan päässä, mutta huippupaikoille ei päästä.

44.46: MAALI! Saksa 3-2-johtoon ylivoimalla. NHL-supertähti Draisaitl löytää tilaa Lankisen kainalosta ja nostaa Saksan johtoon.

44.07: JÄÄHY! Atte Ohtamaa istumaan kakkosta.

Klo 15.00: Päivitys Bratislavasta: Tshekki johtaa Sveitsiä 4-2 kahden erän jälkeen. Jos Sveitsi ei voita ottelua varsinaisella peliajalla, ja Suomi voittaa Saksan, joukkueet kohtaavat puolivälierässä.

43. min: Saksa on aloittanut erän vahvasti, mutta ei vielä huippuvaarallisia paikkoja.

Klo 14.55: Kolmas erä käyntiin!

2. erä:

Klo 14.40: Toinen erä päättyy 2-2-tilanteessa. Leijonat edelleen kiinni lohkovoitossa. Se vaatii siis kaksi tai kolme pistettä eli voiton. Alla video Saksan tasoituksesta.

39. min: Draisaitl saa avopaikan, mutta laukaus epäonnistuu ja menee Suomen maalin ohi – onneksi.

Klo 14.38: Päivitys Bratislavasta: Tshekki on mennyt 4-2-johtoon. Sveitsin jääminen B-lohkon neljänneksi alkaa näyttää todennäköiseltä, sillä se voi välttää paikan vain kolmen pisteen voitolla.

38. min: Peli on ollut rikkonaista lyhyen tauon jälkeen. Johtomaali maistuisi erän loppuun.

36. min: Kosicen Steel Arenalla on taas pleksi rikki! Pieni ylimääräinen hengäsdystauko joukkueille.

36. min: Ensin huippupaikka Sallisella, heti perään maalisauma Kivirannalla. Huomio Saksan peluutuksesta: NHL-supertähti Leon Draisaitl pelaa joka toista vaihtoa.

Klo 14.30: Päivityksiä Bratislavasta: Tshekki ensin 3-1-johtoon, mutta Sveitsi kaventaa nopeasti. Tilanne siis 3-2 Tshekille.

33.13: MAALI! Saksa tasoittaa 2-2:een. Dominik Kahun unohtuu vapaaksi Leijonien maalin eteen, ja NHL-hyökkääjä ohittaa Lankisen rystylaukauksella. Lankinen pysäytti Kahunin avopaikan hetkeä aiemmin.

32. min: Tuomo Ruutu Kosicesta: "Suomi voittaa tällä hetkellä lähes kaikki kaksinkamppailut. Leon Draisaitl nukkui 2-1-maalissa, sillä Tyrväinen oli hänen miehensä." Video maalista alla.

Klo 14.21: Päivitys Bratislavasta: Tshekki on mennyt 2-1-johtoon videotarkistuksen jälkeen. Näillä tuloksilla Suomi kohtaisi Sveitsin puolivälierässä.

28. min: Markus Eisenschmid pääsee yrittämään loistopaikalta, mutta Kevin Lankinen venyy näyttävään kilpitorjuntaan.

27. min: Saksa kestää alivoiman. Tyrväinen pääsee yrittämään toista maalia, mutta laukaus paukku laitoihin.

Klo 14.16: Päivitys Bratislavasta: Tshekin ja Sveitsin ottelun toinen erä käynnistyi tilanteessa 1-1.

24.35: JÄÄHY! Patrick Hager istumaan kakkosta Jani Hakanpään kaatamisesta. Suomi ylivoimalle.

24.07: MAALI! Suomi 2-1-johtoon! Juhani Tyrväinen survoo kiekon reppuun maalinedusruuhkasta Niko Ojamäen laukauksen jälkeen. Tyrväiselle Leijonat-uran avausosuma. Saksan valmennus haastoi maalin, mutta osuma pysyi voimassa videotarkistuksen jälkeen.

23. min: Tunnusteleva alku erälle. Molempien joukkueiden maaleilla ollut rauhallista.

Klo 14.05: Toinen erä käyntiin! Leijonat kestää alkuun lyhyen alivoiman, joten nyt jatketaan viidellä viittä vastaan.

1. erä:

Klo 14.01: B-lohkon Tshekki-Sveitsi-ottelun on avauserän jälkeen 1-1-tilanteessa. Jos Sveitsi saa ottelusta maksimissaan kaksi pistettä ja Suomi voittaa, Suomi ja Sveitsi kohtaavat puolivälierässä.

Klo 13.50: Erä päättyy tilanteessa 1-1. Leijonien jäähyä jää jäljelle 13 sekuntia. Alla videot Suomen avausmaalista ja Saksan tasoituksesta.

Klo 13.48: Päivitys Bratislavasta: Tshekki on tasoittanut Sveitsiä vastaan 1-1:een. Avauserää pelattu 14 minuuttia.

18.13: JÄÄHY! Petteri Lindbohm laukoo kiekon katsomoon. Saksa ensi kertaa ylivoimalle.

17.04: MAALI! Saksa tasoittaa komean vastahyökkäyksen päätteeksi: 1-1. Leijonien puolustusasemat murtuvat helposti Atte Ohtamaan harhasyötön jälkeen. Maalintekijänä Marc Michaelis.

15.05: MAALI! Mikko Lehtonen laukoo ja Harri Pesonen ohjaa Leijonat 1-0-johtoon ylivoimalla. Maalilla oli kova ruuhka, maskissa Pesonen ja Savinainen. Tärkeä osuma ylivoimalle, joka yski varsinkin Ranskaa vastaan.

Klo 13.39: Väliaikatieto Bratislavasta: ottelussa tuli pidempi tauko pleksikorjauksen takia. Sveitsi johtaa 1-0.

13.54: JÄÄHY! Saksalaispelaaja kaataa Kaapo Kakon maalin edessä, Leijonat toistamiseen ylivoimalle.

13. min: Kaapo Kakko järjestää Harri Pesoselle avopaikan maalin eteen, mutta NHL-vahti Grubauer kestää.

11. min: Saksalla ei ole ollut vielä maalipaikkoja. Anttila pääsee kokeilemaan irtokiekosta Saksan päässä, mutta maalin läheltä lähtenyt laukaus menee yli.

8. min: Kuusela ja Savinainen järjestelevät loistopaikan, mutta Savinaisen maalisaldo pysyy nollilla.

7. min: Tunnusteleva alku. Tuomo Ruutu piti näkemästään Suomen ylivoimassa: "Marko Anttila ja Veli-Matti Savinainen tekivät vahvaa työtä maskipelaamisessa."

5. min: Peli on ollut nyt hetken aikaa kesken, koska kaukalossa korjataan rikki mennyttä pleksiä.

5. min: Saksa kesti alivoiman. Leijonien vaarallisin yritys oli ohjaus siniviivalaukauksesta.

Klo 13.18: Heti väliaikatieto Bratislavasta: Sveitsi on mennyt pikajohtoon Tshekkiä vastaan. Sveitsille 1-0. Sveitsin voitto siirtäisi spekulaation Leijonien puolivälierävastustajasta iltaan.

1.50: JÄÄHY! Saksan Jonas Müller ottaa kakkosen kiinnipitämisestä. Leijonille heti loistopaikka avausmaaliin.

Klo 13.15: Kiekko jäähän!

Ennakointi:

Klo 13.09:NHL-vahti Philipp Grubauer palaa Saksan maalille. Hän loukkaantui turnauksen avausottelussa. Saksalta puuttuu edelleen huippulupaus Moritz Seider, joka loukkaantui Slovakian Ladislav Nagyn törkeän taklauksen takia.

Klo 13.07: Jukka Jalonen ottelun alla: "Saksa ei luovu kiekosta turhanpäiten. Joukkue puolustaa ja hyökkää jämäkästi."

Klo 13.00: Aihetta käsiteltiin myös Mestarien pöydässä: mukana keskustelemassa Ville Nieminen, Ossi Väänänen ja OIli Jokinen.

Klo 12.59: Jani Uotilan toimittamassa Leijonan iholla -insertissä suunnattiin katseita jo puolivälieriin. Katso juttu alta!

Klo 12.54: Karri Kivellä ja Ville Niemisellä oli C Moren studiossa erilaiset näkemykset Leijonien ihannevastustajasta puolivälieriin. Katso video alta!

Klo 12.49: Leijonat kohtaa tiistaina myös todellisen korstopelaajan, kun Saksan Denis Reul luistelee jäälle. Lisää tarinaa miehestä tässä!

Klo 12.43: Alla Leijonat-hyökkääjä Juhani Tyrväisen ennakkokommentit Saksa-pelin alla.

Klo 12.35: Alla Leijonien kokoonpano Saksa-otteluun.