Kalpeneeko ”Mörkö” Anttilakin tälle järkäleelle? Saksan jätti on pelottava ilmestys – ”Ei kannata alkaa painimaan”

3:34
Video: Toni Söderholm, onko sinulla aseet Leijonien joukkuepelin nitistämiseen?

Saksan puolustaja Denis Reul on melkoinen ilmestys, kun hän tulee lähietäisyydelle. Kun järkäle pelkästään kävelee ohi, selkäpiitä karmii ajatus siitä, että hyppäisi hänen kanssaan kaukaloon tappelemaan kiekosta.

193 senttiä ja 112 kiloa täyttä lihasta – siinä on Saksan vastine Leijonien Marko ”Mörkö” Anttilalle.

29-vuotias Denis Reul on kovassa tikissä ja pelottavan näköinen kaveri, joka ei säästele vastustajiaan. Sen on kokenut myös harjoituksissa Tommi Huhtala, joka juhli Reulin joukkuekaverina Adler Mannheimissa tällä kaudella Saksan mestaruutta.

– Kyllä siinä on voimaa isossa miehessä. On voimatreeniä joskus tehty, Huhtala naurahtaa.

Reul ei silti ole mikään lihasköntti, joka on jäällä vain pelottamassa muita. Hän on pelannut Saksan nuorisomaajoukkueissa ja käynnissä ovat jo kuudennet MM-kisat. Reul oli mukana jo 2011 Slovakian edellisissä kisoissa, tuolloin 22-vuotiaana. Reulilla on myös NHL-varaus 12 vuoden takaa ja nuorena poikana kokemusta karttui Kanadan junioriliigasta ja viiden pelin verran AHL:stä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi – Saksa tiistaina 21.5. klo 13.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Takavuosina räiskyi, mutta iän myötä jäähymäärä on laskenut tasaisesti. Reul otti esimerkiksi tällä kaudella Saksan DEL-liigassa vain 22 rangaistusminuuttia. MM-kisoissa hän on käynyt jäähyaitiossa kerran.

– Saksassa saa pelata aika fyysisesti ja ”boksata” ulos, mikä sopii kyllä hänelle aika hyvin. Ei ole helppoa kiertää, kun hän laittaa mailan poikittain siihen eteen. Jollain muulla keinolla tarvitsee mennä ohi, ei ehkä kannata alkaa painimaan, Huhtala naurahtaa.

– Kyllä hänen vahvuutensa ovat alivoimapelissä, on siinä ihan ykkösäijä meillä. Ottaa aika pelottomasti kroppaan kiekkoa, eikä sinne maalin eteen ole kyllä kiva mennä, kun hän on siellä, Huhtala sanoo.

Vaikka kaljupäinen Reul on pelottava hahmo, joka tekee vastustajan elämän epämukavaksi, kaukalon ulkopuolella mies on täysin toinen. Tässäkin on paljon samaa suhteessa Anttilaan.

– Erittäin mukava tyyppi, ulkonäkö pettää. Hän on lempeä jätti siviilissä, Huhtala sanoo.

(Artikkeli jatkuu kuvan alla)

Reulin sydämessä on myös erityinen paikka eräälle suomalaiselle herkulle.

– Hän on hirveä Fazerin Sinisen fani. Se on hänen suosikki, jota aina raahaan hänelle Suomesta, Huhtala paljastaa.

Anttila osaa jo odottaa

Tämän päivän ottelussa on edessä mörköjen kohtaaminen, väistämättä. Reulin tehtävä on vartioida ja putsata Saksan maalin edustaa, kymmenen senttiä pidemmän, mutta viitisen kiloa kevyemmän Anttilan pitäisi nimenomaan päästä sinne.

– Joskus olen pelannut häntä vastaan. Iso ja vahva kaveri, mukava päästä vääntämään. Heillä on muutenkin kurinalainen ja fyysinen joukkue, joten saadaan varmasti kova vääntö aikaiseksi, Anttila sanoo.

– Tarkempaa mielikuvaa hänestä ei ole, mutta sen muistan, että vahva kaveri, joka tykkää painia maalin edessä. Minun homma on kuitenkin olla siellä, niin varmasti ollaan vastakkain, ”Mörkö” povaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja