MM-rallinimet julki: Lisää suomalaiskuskeja tositoimiin Ruotsissa – mukana yllättävä kenialaisvastus

Helmikuun lopussa ajettavan Ruotsin MM-rallin ilmoittautumisaika on päättynyt. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Safari-ralli Keniassa 27.-31.3.
Pe: EK:t 2-7 klo 7.00 alkaen 
La: EK:t 8-13 klo 6.50 alkaen
Su: EK:t 14-19 klo 6.55 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Kisajärjestäjä julkaisi tiistaina 50 nimeä kattavan alustavan osallistujalistan 24.-27. helmikuuta ajettavaan osakilpailuun. Lopullinen osallistujalista julkaistaan tämän viikon perjantaina.

Uuden sukupolven Rally1-autoilla Ruotsissa ajaa kaksi suomalaiskuskia, kun Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi nähdään Toyota GR Yaris Rally1 -auton ratissa. Toyotalla ykkösluokan kilpurilla kaasuttelevat myös Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta.

M-Sport Fordin vakikuskien Craig Breenin, Adrien Fourmaux'n ja Gus Greensmithin lisäksi Puma Rally1 -autolla Ruotsin lumilla ajaa myös italialainen miljonääri Lorenzo Bertelli. Hyundain Rally1-autolla ajavat puolestaan Ott Tänak,Thierry Neuville ja Oliver Solberg.

Jari Huttusen rallikausi alkaa Ruotsin MM-rallista M-Sportin WRC2-luokan Ford Fiestalla. Samassa luokassa pisteistä ajavat myös Eerik Pietarinen Volkswagenilla ja Emil Lindholm Skodalla.

Suomalaiskolmikko saa kovatasoisessa luokassa vastaansa muun muassa Andreas Mikkelsenin, Ole Christian Veibyn, Nikolai Grajzinin ja Marco Bulacian.

Teemu Sunisen kausi ei ala vielä Ruotsistakaan. MTV Urheilun tietojen mukaan Hyundain rallitalli on aloittelemassa tämän kauden WRC2-projektiaan vasta Portugalin MM-rallista toukokuussa.

Sami Pajari on ilmoittautunut Ruotsin MM-ralliin WRC3-luokkaan. Pajari voitti viime viikonloppuna Monte Carlossa kyseisen luokan, mutta ajaa ensi viikolla Riihimäen SM-rallissa WRC2-luokituksen autolla. Ilmeisesti lopullinen valinta viime kauden JWRC-mestaruuspalkinnon suhteen on kuitenkin Ford Fiesta Rally3.

Ruotsin lumilla WRC3-luokassa ajaa Pajarin lisäksi myös Lauri Joona. Tuomas Skantz on myös mukana Ruotsissa. Skantz ajaa Skoda Fabia R5:lla, mutta virallisten luokkien ulkopuolella. 

Yhtenä kuriositeettina osallistujalistalta voidaan poimia kenialaisen McRae Kimathin nimi. Kyseessä on Kenian MM-rallin pomon Phineas Kimathin poika, joka ajaa Ruotsissa Ford Fiesta Rally3 -autolla Pajaria ja Joonaa vastaan. Kyseessä on rallilegenda Colin McRaelta nimensä saaneen nuoren kenialaisen ensimmäinen ralli Afrikan ulkopuolella. 

Lue myös:

    Uusimmat