MM-kultavalmentaja Jukka Jalonen paluusta Leijonien penkin taakse: "Välillä sai olla kuin katsoja"

Keväällä 2011 Leijonat maailmanmestariksi luotsannut Jukka Jalonen palasi Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen peräsimeen torstain Venäjä-ottelussa. Jalosen paluu päättyi tappioon, kun Venäjä oli parempi lukemin 3-0. Turnauksen alla Jalonen myönsi hieman jännittävänsä torstaita ja toisen Leijonat-pestin alkua.

Jalosen paluuottelu lähti liikkeelle synkästi, kun Venäjä karkasi johtoon jo ajassa 4.00.

– Kyllähän tuollainen nopea takaisku vaikuttaa aina vähän pelaamisen rentouteen. Tuollaisesta voi tulla vähän jäpitystä, varsinkin nyt alkuvaiheissa, kun on vielä uusia pelaajia mukana, Jalonen mietti.

Leijonat kaatui lopulta tehottomuuteen. Jalosen mukaan Suomen joukkueen otteissa näkyi niitä elementtejä, joita Leijonien valmennusjohto oli toivonut.

– Ehdottomasti. Siellä oli hyviä aihioita.

Jalonen itse nautti paluusta Leijonien peräsimeen.

– Oli hienoa olla taas mukana. Tuossa on hyvät, aktiiviset apuvalmentajat penkillä. Siinä saa välillä nauttia pelistä kuin olisi katsoja, Jalonen heitti hymyillen.

Leijonat yrittää saada lauantain Tshekki-ottelussa maalihanat auki. Jalosen mukaan tämä onnistuu selkeällä terävöittämisellä.

– Laukauksen laatu on toki aina iso juttu. Sitä on vaikea laittaa paremmaksi tässä parin päivän aikana. Pitää vain laukoa enemmän ja laittaa ylivoimalla kiekkoa nopeammin liikkeelle. Ylivoimalla hierottiin välillä liikaa. Meni pitkiä aikoja, ettei tullut kuteja. Meidän pitää saada päättäväisemmin kiekkoja maalille. Pitää myös hyökätä voimakkaammin kohti maalia, koska ei näissä peleissä pääse heittämään tyhjiin takatolpalta tai ampumaan suoraan syötöstä.

– Semmoista vähän yksinkertaisempaa hyökkäysten päättämistä haetaan lauantaina. Sitä lähdetään työstämään, Jalonen sanoi perjantain välipäivään ja lauantain Tshekki-otteluun liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat