MM-kisojen suurin sensaatio on tässä: Espanja romahti ulos turnauksesta!

Marokko kaatoi Espanjan MM-kisojen neljännesvälieräottelussa maalittoman tasapelin ja rangaistuspotkukisan jälkeen. Espanjalta epäonnistui kaikki kolme laukojaa.

Marokko ei ole koskaan aiemmin kyennyt raivaamaan tietään MM-kisoissa kahdeksan parhaan joukkoon, mutta tänä vuonna pohjoisafrikkalaiset onnistuivat tempussa kaatamalla naapurimaansa Espanjan trillerimäisen ottelun ja rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Maalittomassa tasapelissä sekä Espanjalla että Marokolla oli omat paikkansa, mutta lopulta kumpikaan ei päässyt Pablo Sarabian jatkoajan viime sekunnilla ampumaa tolppalaukausta lähemmäksi maalintekoa.

Rangaistuspotkukisa oli Marokon maalivahdin Bonon näytöstä. Sevilla-kassari poimi Carlos Solerin ja Sergio Busquetsin heikot laukaukset, ja rankkarispesialisti Sarabia latasi tolppaan myös pilkulta.

Marokolta rangaistuspotkusta osuivat Abdelhamid Sabiri, Hakim Ziyech ja Achraf Hakimi.

Hakimin onnistumisen jälkeen käynnistyivät juhlat.

Marokko ylsi viimeksi 16 joukkoon MM-kisoissa vuonna 1986, puolivälierään se ei ollut päässyt koskaan aiemmin ennen tätä.

MM-kisojen omassa alkulohkossaan Marokko pelasi tasan Kroatiaa vastaan, kaatoi sen jälkeen sekä Kanadan että Belgian ja voitti koko lohkon.

Espanja puolestaan pelasi alkulohkossaan tasan Saksaa vastaan, kaatoi Costa Rican murskaavasti 7–0, mutta kompuroi 1–2-tappioon Japania vastaan.

Ainoana afrikkalaisena maana yhä jatkossa oleva Marokko kohtaa puolivälierässä joko Sveitsin tai Portugalin.

Lue myös:

    Uusimmat