MM-kisojen supertähti pimennettiin – Ruotsi haluaa toistaa tempun

Hollanti sai puolivälieräottelussa pimennettyä Espanjan supertähti Aitana Bonmatin, vaikka hävisikin ottelun lopulta. Espanja eteni Ruotsin vastustajaksi välieriin, jossa keltapaidat yrittävät toistaa Hollannin tempun.

Ruotsin Filippa Angeldahlilla on selvät sävelet Bonmatin ja muiden Espanjan tähtien pysäyttämiseksi.

– Emme halua, että yhdelläkään pelaajalla on tilaa hengittää, Angeldahl sanoo Aftonbladetille.

Barcelonassa pelaava Bonmati on joukkueensa tähtikalustoa. Hän on tehtaillut MM-turnauksessa kolme maalia ja antanut kaksi maalisyöttöä. Hollantia vastaan Bonmati ei saanut kovin paljon aikaan, kun Jackie Groenen sai pimennettyä tähtipelaajan tyystin.

– Hänelle pitää sallia mahdollisimman vähän aikaa pallon kanssa. En tiedä asetammeko yhden pelaajan vartioimaan häntä, mutta aiomme varmasti prässätä todella aggressiivisesti koko kentän leveydeltä, Angeldahl kommentoi.

Bonmati pelaa Espanjan joukkueessa keskikentällä.

– Heillä on todella taitavia pelaajia ympäri kenttää ja Bonmati on laatupelaaja, jota meidän pitää varoa. Samanaikaisesti meidän ei pidä keskittyä liikaa heihin vaan kysymys on meistä ja meidän omasta suorituksestamme.

Bonmati on ollut pienimuotoinen kysymysmerkki, sillä hän ei harjoitellut sunnuntaina. Maanantaina hän palasi kuitenkin harjoituksiin.

Espanjan MM-ryhmässä on peräti yhdeksän pelaajaa Barcelonasta. Ruotsin joukkueen Fridolina Rolfö pelaa myös joukkueessa, joten hän tuntee välierävastustajan metkut hyvin. Maajoukkueessa Rolföllä on eri rooli kuin seurajoukkueessa.

– He eivät ole niin tottuneita näkemään minua näin hyökkäävässä roolissa. En oikein tiedä, onko heillä tietoa siitä, miten pelaan, joten luulen että se menee minun edukseni, Rolfö ennakoi.

 

Lue myös:

    Uusimmat