Tappara jyrättiin pois tieltä – luottopeluri velmuili areenan pihalla

Euroviisubändi jyräsi Tapparan – luottopakki täräytti ja poistui haastattelusta 0:35
Euroviisubändi jyräsi Tapparan – luottopakki täräytti ja poistui haastattelusta

Tappara palaveerasi lauantaina aamupäivällä Nokia Arenan uumenissa. Illaksi kirvesrintojen oli väistyttävä, sillä jäähallin täyttää suosikkibändi Blind Channel.

Tappara nousi väkevällä takaa-ajolla voittoon perjantaina Lahdessa. Ratkaisu syntyi aivan jatkoerän alkuun, kun Nick Baptiste siirsi Tapparan otteluvoitoissa jo 3–1-johtoon.

Lauantaina finaalijoukkueilla on hieman yllättäen välipäivä. Tappara piti pelipäivän jälkeisen palaverin, jonka sisältöä puolustaja Joni Tuulola suostui avaamaan vain niukasti.

– Omaa pelaamista suhteessa vastustajaan käytiin läpi. Tänään oli suhteellisen lyhyt palaveri. Käytiin läpi, että mitä ekassa erässä tapahtui ja miten siitä parannettiin loppupeliä kohden, Tuulola sanoi hallin edustalla.

Tapparassa jo kolmatta kauttaan pelaava Tuulola on huomannut joukkueen sisäisessä vuoropuhelussa selkeän muutoksen aiempaan. Tuulola pelasi kaksi ensimmäistä Tappara-sesonkiaan Jussi Tapolan alaisuudessa.

– Rikardin kanssa käydään vielä enemmän asioita läpi niin, että pelaajat sanovat ensin omat mielipiteensä. Paljon on aiemmin ollut niin, että valmentaja sanoo, että tämä meni näin ja tuo noin. Joko hyväksyt sen tai et, kannattaa hyväksyä, tai et välttämättä ole kokoonpanossa seuraavassa pelissä. Nyt se on vähän sellaista kollektiivista puhumista koko ajan, Tuulola kuvaili.

SM-liigan alkuperäisen otteluohjelman mukaan viides finaaliottelu oli tarkoitus pelata tänään lauantaina Tampereella. Matsia jouduttiin kuitenkin siirtämään, sillä Nokia Arena oli ehditty varata Blind Channelin konserttia varten.

Aamupäivällä jäähallin edustalle oli kertynyt jo kymmeniä innokkaita faneja jonottamaan priimatontteja yleisön joukosta. 

Tuulolan suosikkibändeihin Suomea vuonna 2021 Euroviisuissa edustanut pumppu ei kuulu.

– Ei ole lempibändi missään nimessä. Silloin seurasin heitä, kun niittivät viisuissa menestystä, mutta ei ole kyllä päivittäiskuuntelussa.

Et meinaa siis mennä keikalle?

– Ei, kyllä mä lähden nyt salille, Tuulola heitti hymyillen ja poistui kamerasta kohti pelaajien sisäänkäyntiä. 

Tappara isännöi viidettä finaalia sunnuntaina klo 17. Seuralla on mahdollisuus napata kolmas peräkkäinen Suomen mestaruus. 

Lue myös:

    Uusimmat