MM-kisojen kohuepisodi voi tuoda tähtipelaajille jättisanktiot – yksi tekijä valtavassa asemassa

Uruguaylaispelaaja tinttasi toimitsijaa takaraivoon MM-pettymyksen jälkeen – edessä voi olla pitkä pelikielto 0:25
Uruguaylaispelaaja tinttasi toimitsijaa takaraivoon MM-pettymyksen jälkeen – edessä voi olla pitkä pelikielto

Uruguayn MM-turnaus päättyi valtavaan pettymykseen jo alkulohkossa. Vyyhti kuuman ottelun loppuvihellyksen jälkeisistä tapahtumista kiihtyy. 

Fifa käynnisti joulukuun alussa tutkinnan Jose Maria GimeneziäDiego GodiniaFernando Musleraa ja Edinson Cavania koskien. Pelaajat käyttäytyivät poikkeuksellisen aggressiivisesti Uruguayn tappioon päättyneessä alkulohkon päätösottelussa Ghanaa vastaan. 

Cavani iski VAR-taulua nyrkillään poistuessaan pukukoppiin. La Ligaa Valenciassa pelaava veteraani kaatui loppuhetkillä rankkarialueella, mutta tilanteesta ei tuomittu pilkkua. 

Atletico Madridia seuratasolla edustava Gimenez puolestaan kolhaisi Fifan virkailijaa pahasti päähän ottelun jälkeen, kun uruguaylaispelaajat jahtasivat päätuomaria raivoisasti kohti pukusuojia. 

Voit katsoa tilanteen pääkuvan videolta!

Mainitut pelaajat odottavat nyt Fifan päätöstä tapauksesta. Helmikuun lopussa julkaistavat mahdolliset sanktiot voivat olla kovaa luokkaa. Jalkapalloon liittyvä toiminta voidaan kieltää vähintään kuuden kuukauden ajaksi. 

On olemassa mahdollisuus, että pelaajat joutuvat siis maajoukkuetoiminnan lisäksi sivuun seuratasollakin. 

Espanjalaislehti AS:n mukaan Atleticolle ja Valencialle ei ole toistaiseksi ilmoitettu asian koskettavan seuroja. Tutkinta on kuitenkin kesken. Erityisesti huomio on nyt siinä, miten Fifa tapauksen tulkitsee. Mikäli se katsoo, että pelaajien toiminta on ollut omiaan yllyttämään vihaa tai väkivaltaa, voi sanktio ulottua myös maajoukkuepelien ulkopuolelle. 

Vuoden 2014 MM-kisoissa Uruguayn Luis Suarez sai puremistapauksesta yhdeksän ottelun pelikiellon maajoukkuetasolla. Jalkapalloon liittyvä toiminta kiellettiin samassa yhteydessä neljän kuukauden ajaksi, eli panna ulottui myös seurapuolelle. 

Uruguayn jalkapalloliitolla on tammikuun yhdeksänteen päivään asti aikaa vedota Fifaan. Liitto on palkannut asianajajakseen Lionel Messiäkin edustaneen Ariel Reckin

Lue myös:

    Uusimmat