MM-kisojen jatkokarsintaan edenneeltä maajoukkueluotsilta nolo moka – potkut uhkaavat

Puolan maajoukkueluotsi Paulo Sousa päätti huilauttaa ykkösmiehistöään MM-karsintojen päätöspelissä. Puola hävisi viimeisen pelinsä, ja joutui täten jatkokarsintojen sijoittamattomien joukkueiden joukkoon. Gazeta-lehti tituleerasi tapahtunutta katastrofiksi ja kertoi, että Sousaa uhkaa nyt potkut.

Puola kohtasi MM-karsintojen päätösottelussaa Unkarin, jolle se kärsi 1-2-tappion. Se merkitsi sitä, että joukkue on jatkokarsintojen sijoittamattomien joukkueiden puolella, minkä vuoksi se kohtaa ns. kovemman joukkueen heti ensimmäisessä otteluparissa. Sousa oli huilauttanut muiden muassa maalitykki Robert Lewandowskia.

Puolan ensimmäinen vastustaja tulee joukosta Portugali, Skotlanti, Italia, Venäjä, Ruotsi ja Wales. Mikäli joukkue olisi ollut sijoitettujen joukossa, sille olisi arvottu vastaan Turkki, Pohjois-Makedonia, Wales, Ukraina, Itävalta tai Tshekki. Puolalaismedioiden mukaan Sousa oli laskenut, että tappiokin riittää sijoitettujen joukkoon.

– Katastrofi. Kaikki meni pieleen. Sousa pilasi Puolan mahdollisuudet, kirjoitti Gazeta-lehti.

Gazetan mukaan Puolan jalkapalloliittossa korkeassa asemassa olevat henkilöt ovat raivoissaan ja vaativat Sousan potkuja. Puheenjohtaja Cezary Kulesza on aiemmin antanut tukensa Sousalle, mutta Gazetan mukaan hän on tullut epäileväinen Sousan suhteen.

– Jälkikäteen on helppoa olla fiksu ja osoittaa sormella. Se oli minusta hyvää sauma kierrättää ja antaa vaihtopelaajillemme minuutteja. Meidän pitää tulla paremmiksi joukkueena, emme voi vain luottaa tähtipelaajiimme, Sousa sanoi ottelun jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat