MM-kisojen ensikertalainen säikähti istumakehoitusta puhelimessa: "Luulin, että joku on kuollut" – yllättykin iloisesti

MM-valinta Budapestin kisoihin tuli kuulantyöntäjä Emilia Kankaalle järisyttävänä yllätyksensä. Viesti ei tahtonut mennä perille, vaikka yrittämässä olivat sekä Urheiluliiton GM Jani Tanskanen että oma perhe.

– Olin shokissa, Kangas muisteli Urheiluliiton mediatilaisuudessa ensireaktiotaan ilmoitukseen, jonka hän sai kiertotietä.

– En vastannut Tanskasen puheluun ja hän oli ehtinyt soittaa iskälle. Vastasin sitten meidän porukoiden puheluun ja he sanoivat, että istu nyt alas.

Tässä vaiheessa Kangas pelkäsi pahinta.

– Luulin, että joku on kuollut, Kangas jatkoi tarinaa.

– Sitten he sanoivat, että lähdet Budapestiin ja minä vastasin, että miksi?

Kangas saavutti heinäkuussa Espoossa pronssimitalin alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa. Hän ei siitä huolimatta osannut odottaa valintaa aikuisten MM-kisoihin.

– Ilmoituksen jälkeen sai kauan rauhoitella itseään, Kangas tunnusti.

Kangas oli harjoittelemassa nuorten SM-kisoihin. Harjoittelu jatkui entisellään, mutta otsikolla "MM-kilpailut, Budapest".

Kokeneemmilla tekniikkapulmia

Kuulantyönnön karsinnassa kilpailee lauantaina kolme suomalaista. Eveliina Rouvali on MM-tilastossa 32:s tuloksella 17,53, Kangas 37:s tuloksella 16,99 ja Senja Mäkitörmä 38:s tuloksella 16,97.

Karsintaraja on 19,10 ja finaalipaikat ratkotaan käytännössä yli 18 metrin tuloksin.

– Lähden hakemaan kauden parasta ja ennätystä, Rouvali kertoi.

– Fyysinen kunto on ihan hyvä, mutta paketin pitää pysyä kasassa. Olen hionut tekniikkaa kesän aikana, mutta se on ollut vähän epävarma.

Myös Mäkitörmällä on ollut tekniikkaongelmia.

– Odotukset eivät ole katossa, mutta toivon ja odotan kauden parasta, Mäkitörmä kertoi.

– Tekniikka on nyt toiminut treeneissä vähän paremmin, mutta hyvä työntö vaatii rennon suorituksen. Se ei yleensä toimi, jos menee liiaksi puristamiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat