MM-kisoista ulos jääneeltä Annimari Kortteelta yllättävä lausunto: "Olen tosi iloinen, että en ole Budapestissa"

MM-kisoista pois jääneeltä Annimari Kortteelta mystinen lausunto: "Olen tosi iloinen, että en ole Budapestissa" 0:41
"Olen tosi iloinen, että en ole Budapestissa" – näin Annimari Korte kertoo tilanteestaan Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Pika-aituri Annimari Kortetta ei nähdä Budapestin MM-kisoissa. MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa vieraillut Korte kommentoi tilannettaan mystiseen sävyyn.

Korte juoksi kesäkuussa kauden parhaakseen kelpo ajan 12.83, mutta on loppukesän aikana kärsinyt useista loukkaantumisista. 

Korte karsiutui ulos MM-kisoista käytössä olevan rankingjärjestelmän mukaisesti. Esimerkiksi toinen suomalaisaituri Lotta Harala selvitti tiensä Budapestiin rankingpisteillä, vaikka hänen kauden paras aikansa on kaksi sadasosaa Kortteen aikaa heikompi.

– Jos olisi tulosrajat, selkeästi olisin kisoissa. Vaikka katsottaisiin viiden kisan keskiarvoa, mikä periaatteessa on rankingin idea, sillonkin olisin kisoissa, Korte selvitti Viiden jälkeen -ohjelmassa.

–  Siellä on kymmeniä urheilijoita eri maista, jotka ovat samassa tilanteessa. Monet laittoivat mulle viestiä tuon postauksen jälkeen, että he ovat ihan samassa tilanteessa. Tuloksilla pitäisi olla siellä, mutta kun on tämä pistesysteemi, niin se riippuu niin paljon, missä kisaat ja se taas riippuu siitä, onko varaa matkustaa ja kuka sun managerisi on. Se asettaa urheilijat tosi epätasa-arvoiseen asemaan.

Viiden jälkeen -ohjelmassa Korte yllättäen kertoi olevansa tällä hetkellä "tosi iloinen" siitä, ettei ole mukana MM-Budapestissa. Katso Kortteen selvitys tilanteesta pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Viiden jälkeen -ohjelmassa Korte kertoi seuraavansa MM-kisoja jonkin verran.

–  Varmaan katson jotain, mutta harvemmin tulee katsottua, kun ei ole itse mukana.

Suomalaisurheilijoilta Korte odottaa kelpo menestystä.

–  Varmasti on kolme mitaliehdokasta. Wilma Murto on aika varma mitaliehdokas, ja uskon, että hän voittaakin, Korte sanoo.

– Sitten Oliver Helanderilla ja Saga Vannisella on mahdollisuudet mitaliin. Molempien täytyy onnistua todella hyvin, mutta on hyvinkin mahdollista, että sieltä saattaa tulla kolmekin mitalia.

Erikoishaastattelussa aitajuoksija Annimari Korte 16:23

Voit katsoa Annimari Kortteen koko Viiden jälkeen -haastattelun alla olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat