Annimari Kortteelta uutta tietoa erikoisesta EM-kisahässäkästä – "Jani pyysi anteeksi"

Annimari Korte avaa hämmentävää EM-soppaa: "Tuli tosi yllätyksenä" 4:43
Annimari Korte avaa hämmentävää EM-soppaa: "Tuli tosi yllätyksenä"

Annimari Korte jakoi päivityksen erikoisesta EM-kisahässäkästä Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Korte ilmoitti reilu viikko sitten, että hän lopettaa urheilu-uransa. Korte kertoi kuitenkin tiistaina, että hän olisi halunnut lähteä mukaan yleisurheilun EM-kisoihin Italian Roomaan.

Taustalla oli kuvio, missä Suomen joukkueen kolmas naisaituri Nooralotta Neziri joutui jäämään kisoista pois.

– Sain eilen aamulla tietää, että Nooralotta on loukkaantunut, eikä hän lähde kisoihin. Kysyin heti Jani Tanskaselta (Suomen urheiluliiton general manager), että ”kai mut voidaan ilmoittaa?” Oletin totta kai olevani varalla, kun olin tavoitellut EM-kisapaikkaa ja olimme Tanskasen kanssa puhuneet siitä, että mitä minun tarvitsisi tehdä, jotta pääsisin sinne. Eilen illalla selvisi, että (poisjäänti) johtui siitä, että urheiluliitto ei ollut ilmoittanut mua kisoihin, Korte perkasi Viiden jälkeen -ohjelmassa, myöntäen perään:

– Tuo tuli yllätyksenä, kun olin sinne koko ajan tähdännyt.

Korte jakoi asiasta myös uutta tietoa.

Antti Pihlakoski (Euroopan yleisurheiluliiton EA:n hallituksen jäsen) ja Jani Tanskanen ovat yrittäneet tänään saada vielä paikkaa Roomassa, kun joillekin muille urheilijoille on saatu vielä paikkoja liittojen mokien takia. Sitä ei sitten saatu, Korte harmittelee.

– Tanskanen soitti minulle noin puolitoista tuntia sitten ja kertoi, että he yrittivät kaikkensa, mutta oli jo liian myöhäistä, Korte päivittää.

Tanskanen ehti ilmaista, että asiassa on tapahtunut ”viestillinen väärinkäsitys”.

– Jani totesi, että kun hän oli lukenut uutisotsikoita ja kun hänellä oli ollut ”kaikkea muuta hässäkkää”, niin hänellä oli mennyt ajatus sekaisin, eikä hän miettinyt, että hän olisi ilmoittanut mua sinne. Tuo on se, mitä olen tästä kuullut. Jani on pyytänyt anteeksi, että tuo oli oli hänen mokansa. Olisi pitänyt ilmoittaa, Korte toteaa.

Yleisurheilun EM-kisat alkavat perjantaina.

Korteen vierailu Viiden jälkeen -ohjelmassa:

Erikoishaastattelussa Annimari Korte 17:45
Erikoishaastattelussa Annimari Korte

Lue myös:

    Uusimmat