Hämmentävä katoaminen kesken suoran MM-kisalähetyksen – yhden nimen mainitseminen oli liikaa?

1:25
Katso videolta Hakim Ziyechin osuma.

Jalkapallon MM-kisoissa Qatarissa nähtiin poikkeuksellinen tilanne, kun Turkin TRT-kanavan selostaja Alper Bakırcıgil oli korvattu toisella selostajalla Marokko-Kanada-ottelun puoliajalla. Bakırcıgil oli maininnut lähetyksessä ennen selostajan vaihtamista Turkin maajoukkuelegendan Hakan Sükurin nimen. Aiheesta uutisoivat useat turkkilaismediat kuten Cumhuriyet.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Marokon Hakim Ziyech oli viimeistellyt ottelun avausmaalin jo neljännellä minuutilla. Bakırcıgil oli tässä kohtaa muistuttanut katsojia, että miesten MM-kisahistorian nopeimman maalin on tehnyt Sükur (vuoden 2002 MM-pronssiottelussa 11 sekunnin pelin jälkeen).

Bakırcıgilin selostus päättyi ennen aikojaan, kun hänet korvattiin puoliajalla toisella selostajalla. Bakırcıgilin nimellä luotu Twitter-tili oli julkaissut tiedon, että hän olisi saanut kanavalta potkut. Bakırcıgil kumosi kuitenkin väitteen Instagramissa väittäen, että tili oli väärennetty. Bakırcıgil ei kommentoinut sitä, miksi hänet poistettiin lähetyksestä.

Sükur nousi vuoden 2002 MM-kisoissa kansallissankarin asemaan, kun Turkki voitti MM-pronssia. Sükurin suosio kotimaassa on kuitenkin tämän jälkeen lopahtanut. Hän siirtyi uran (vuonna 2011) päätyttyä politiikkaan. Sükur valittiin Turkin parlamenttiin presidentti Recep Tayyip Erdoğanin puolueen listoilta.

Sükur jätti puolueen kaksi vuotta myöhemmin, mitä Erdogan ei katsonut hyvällä. Sükur jätti Turkin politiikan vuonna 2015 ja kahta vuotta myöhemmin hän joutui pakenemaan perheensä kanssa Yhdysvaltoihin. Häntä syytettiin epäonnistuneeseen vallankaappausyritykseen osallistumisesta. Sükur työskentelee nykyään Yhdysvalloissa Uber-kuskina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja