MM-kisalähetyksen kamerat taltioivat ruotsalaismiehen Tre Kronor -fanipaidassa – paljastui merkittäväksi henkilöksi

Tiistaina pelatussa Ruotsin ja Ison-Britannian välisessä ottelussa katsomosta tv-kuviin tallentui suurelle yleisölle tuntematon henkilö. Myöhemmin selvisi, että kyseessä oli Tre Kronorin tuleva päävalmentaja.

Ruotsi kylvetti Isoa-Britanniaa maalein 6–0 tiistai-iltana ikään kuin alkulämmittelyksi keskiviikkona pelattavalle huippuottelulle Suomea vastaan.

Tampereen areenalla näkemästään vaikutti pitävän myös ruotsalainen "kannattaja", joka poimittiin tv-kameroiden polttopisteeseen ensimmäisen erän mainoskatkotauon aikana.

Kuvissa vilahtaneen miehen henkilöllisyys meni ohi tuolloin myös ottelua selostaneelta Mika Saukkoselta, mutta vannoutuneet Ruotsin jääkiekon seuraajat tunnistivat hänet Sam Hallamiksi, Tre Kronorin tulevaksi päävalmentajaksi.

Hallam, 42, ottaa ohjakset Ruotsin maajoukkueessa ensi kaudesta alkaen. Viimeiset kymmenen vuotta hän on toiminut Växjö Lakersin päävalmentajana, jona aikana hän on juhlinut kolmesti SHL:n mestaruutta.

Hallamin tuoreehko sopimus Ruotsin maajoukkueessa on nelivuotinen eli kestää aina kevääseen 2026 saakka.

Manner juhli kultaa Bratislavassa fanina ja valmentajana

Kovin montaa päävalmentajaa ei välttämättä ole totuttu näkemään maajoukkueensa fanipaidassa jääkiekkokatsomossa, mutta hieman vastaavanlainen tapaus löytyy myös Leijonien valmennusryhmän henkilöhistoriasta.

Leijonien apuvalmentajana nykyään toimiva Mikko Manner on kertonut kiertäneensä fanina noin kymmenet MM-kisat paikan päällä.

Kun Manner oli osana Suomen MM-kultajoukkuetta 2019, vielä kahdeksan vuotta aiemmin hän juhli Leijonien maailmanmestaruutta Bratislavassa Suomi-paita yllään.

– Silloin ei ehkä ollut mielessä, että kahdeksan vuotta myöhemmin olisin samalla paikkakunnalla MM-kisoissa Suomen valmennustiimissä, Manner kertoo toimittaja Harri Pirisen kirjoittamassa Kultaleijonien tarina 2019 -kirjassa.

Manner valmentaa maajoukkueen ohella ruotsalaisseura Brynäsiä.

Lue myös:

    Uusimmat