Käyttääkö Leijonat hyväkseen Ruotsin poikkeustilan? Asiantuntija näkee iskun paikan: "Mietitään, mihin myllyyn joutuu"

Suomi ja Ruotsi kohtaavat keskiviikkona B-lohkon kärkikamppailussa jääkiekon MM-kisoissa. Asiantuntijat odottavat, että vajaamiehisenä kisojen alun pelanneella Tre Kronorilla alkaa jalka painaa. Voit katsoa Tero Lehterän ja Lasse Kukkosen analyysin yllä olevalta videolta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Ruotsi pelasi tiistain iltaottelussa Iso-Britanniaa vastaan ja otti helpon 6–0-voiton. NHL-vahvistuksia yhä odotteleva Ruotsi pelasi ottelussa jälleen poikkeuksellisen vajavaisella kokoonpanolla, sillä matkassa oli ainoastaan kymmenen hyökkääjää. Puolustajia oli mukana sentään seitsemän.

C Moren asiantuntijat Tero Lehterä ja Lasse Kukkonen uskovat rasituksen alkavan jo näkyä. Suomen he ennakoivat käyttävän tilanteen hyödykseen.

Tiistain Iso-Britannia-ottelu tuskin itsessään rasitti ruotsalaisia liiemmin.

– Ei tämä ottelu varmaan sinänsä (ollut rasittava), mutta kun näitä pelejä tulee kuitenkin. Tämä oli jo kolmas peli. Se alkaa pikkuhiljaa kertautua. Ja kun mietitään, mihin myllyyn joutuu, kun Suomi tulee neljällä kentällä, Lehterä ruoti tilannetta Ruotsin ja Iso-Britannian ottelun tauottua.

Lehterä otti analysoimaan mukaan myös Kukkosen, jolle esitti johdattelevan kysymyksen.

– Mitä sä luulet Lasse, puhutaanko huomenna sen merkityksestä, että hyökätään 60 metriä ja pistetään Ruotsi joka kerta, kun meillä on kiekko, luistelemaan 120 metriä, että ne pystyvät tekemään maalin, Lehterä heitti kysymyksen Kukkoselle.

– Kyllä se aika todennäköisesti näin on. Tuskin halutaan lähteä päästä päähän -hokiin Ruotsia vastaan, vaan pistetään ne menemään sinne, pyritään pysäyttämään ne, saamaa pitkää hyökkäystä. Ruotsi joutuu joka kerta lähtemään ihan pohjasta, Kukkonen vastasi.

Molemmat joukkueet ovat voittaneet kaikki kolme otteluaan MM-kisoissa. Ruotsi on kuitenkin B-lohkon kärkipaikalla paremman maalieronsa turvin.

Lue myös:

    Uusimmat