MM-dopingskandaalista lisää tuomioita: Aleksei Poltoraninille ja kahdelle virolaishiihtäjälle pitkät kilpailukiellot

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS on antanut neljän vuoden kilpailukiellot yhteensä kolmelle hiihtäjälle ja yhdelle valmentajalle Seefeldin MM-kisojen dopingskandaaliin liittyen.

FIS määritti kahdelle virolaishiihtäjälle, Karel Tammjärvelle ja Andreas Veerpalulle, kazakstanilaishiihtäjälle Aleksei Poltoraninille ja virolaisvalmentajalle Mati Alaverille neljän vuoden kilpailu- ja toimintakiellot.

Kaikki rangaistukset ovat peräisin helmikuussa Itävallan Seefeldissä tehdystä dopingratsiasta. Tuolloin Saksan ja Itävallan poliisit tekivät yhteisoperaation, jossa keskeisenä kohteena oli saksalainen urheilulääkäri Mark Schmidt.

Urheilijoiden osalta kiinniotot kohdistuivat Poltoraninin, Tammjärven ja Veerpalun lisäksi itävaltalaisiin Dominik Baldaufiin ja Max Haukeen.

Näistä Baldaufille ja Haukelle määrättiin jo aiemmin neljän vuoden kilpailukiellot. Tuomioista päätti Itävallan antidopingkunta.

Nyt pannaan asetetuista urheilijoista Poltoranin on niittänyt parhaiten menestystä. Poltoranin on voittanut urallaan yhteensä 12 maailmancupin osakilpailua, minkä lisäksi hän on ottanut MM-kisoista kaksi pronssimitalia.

FIS kertoi myös, että se jatkaa virolaishiihtäjän Algo Kärpin ja virolaisen ex-hiihtäjän Andrus Veerpalun dopingtutkintaa. Kärp on jo myöntänyt aiemmin käyttäneensä veridopingia. Veerpalu on puolestaan vaikuttanut muun muassa Poltoraninin ja useiden dopingskandaaliin yhdistettyjen hiihtäjien taustajoukoissa.

Kärp ja Veerpalu ovat molemmat väliaikaisessa kilpailu- ja toimintakiellossa.

Lue myös:

    Uusimmat