MM-hiihtojen dopingskandaalissa tuomittiin uusi mies – puistattavaa vehkeilyä

1:30
Itävaltalaissotilas avitti välittämään dopingina muun muassa Max Haukelle. Videolla näkyy, miten Hauke tankkasi verta poliisien edessä.

Itävaltalainen sotilas on tuomittu vuodeksi ehdolliseen vankeuteen dopinglääkäri Mark Schmidtin auttamisesta Seefeldin MM-hiihtojen yhteydessä 2019.

35-vuotias sotilas sai dopingvehkeilystään vankeustuomion lisäksi 3 360 euron sakot, kertoo uutistoimisto APA. Miehen todettiin auttaneen Seefeldin MM-hiihtojen dopingskandaalissa lääkäri Mark Schmidtiä välittämään kasvuhormonia itävaltalaishiihtäjille Max Haukelle ja Dominik Baldaufille.

Sotilas väittää myös, että Schmidt pyysi häntä avittamaan dopingin välittämisessä alppihiihtohuippu Hannes Reicheltille. Itävaltalainen oli voittanut vuonna 2015 supersuurpujottelun maailmanmestaruuden ja 2011 MM-hopeaa. Sotilas ei kuitenkaan pystynyt vahvistamaan, oliko Reichelt saanut dopingaineet.

Reicheltia on aiemmin epäilty kiellettyjen aineiden käytöstä, mutta tutkinta hänen osaltaan keskeytettiin todisteiden puutteeseen.

Seefeldin MM-hiihtojen dopingskandaalia koskevassa tutkinnassa on 21 urheilijaa. Kisojen aikaan tehtiin operaatio Suonenisku, jonka yhteydessä otettiin kiinni hiihtäjistä Kazakstanin Aleksei Poltoranin, Viron Karel Tammjärvi ja Andreas Veerpalu sekä itävaltalaiset Baldauf ja Hauke, jotka narahtivat verensiirtovälineet kädessään.

Saksalaislääkäri Schmidt on ollut tapauksen keskiössä. Hänen erfurtilaiselta vastaanotoltaan löytyi laiton dopinglaboratorio, ja Schmidt pidätettiin ratsiassa.

Walter Mayerillekin vankeutta

Heinäkuun alussa selvisi, että entinen hiihto- ja ampumahiihtovalmentaja Walter Mayer sai 15 kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen dopingin välittämisestä. Hänet oli tuomittu jo vuonna 2011 dopingaineiden välittämisestä 15 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Mayerin katsottiin olleen keskeisessä roolissa välittämässä vuosien ajan dopingaineita yli 20 urheilijalle, etenkin hiihtäjille ja pyöräilijöille. Hänenkin tuomionsa liittyi operaatio Suoneniskuun.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja