Kaksi virolaishiihtäjää pidätetty dopingratsioissa – kaksi virolaista vetäytyi 15 kilometrin kisasta

Virolaishiihtäjät Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu vetäytyivät perinteisen hiihtotavan 15 kilometrin kilpailusta Seefeldin MM-kisoissa, vaikka heidät oli alunperin ilmoitettu mukaan.

Saksan rikospoliisi on tiedottanut, että MM-hiihtojen dopingratsioissa pidätettyjen viiden urheilijan joukossa on kaksi virolaishiihtäjää.

Viron päävalmentaja Anti Saarepuu puhui tuoreista käänteistä lyhytsanaisena.

– En voi kommentoida enempää. Vain viisi minuuttia sitten Expressenin toimittaja soitti minulle ja pyysi tietoa. Lisäksi kuulin Karelilta, että hän ja Andreas eivät mene starttiin. En pysty sanomaan, onko tämä yhteydessä dopingiin, Saarepuu sanoi Kanal 2:lle virolaislehti Postimeesin mukaan.

Andreas Veerpalu on hiihdon kaksinkertaisen olympiavoittajan ja kaksinkertaisen maailmanmestarin, uransa vuonna 2011 lopettaneen Andrus Veerpalun poika.

Samana talvena 2011 Veerpalulta otetetusta dopingnäytteestä kerrottiin havaitun liian korkeita kasvuhormonitasoja, ja hänet asetettiin dopingpannaan. Vuonna 2013 Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS kuitenkin kumosi Veerpalun pannan. CASin mukaan Maailman antidopingtoimiston Wadan asettamat kasvuhormonitestin raja-arvot eivät olleet luotettavia.

15 kilometrin kisassa hiihtävät virolaisista nyt vain Raido Ränkel ja Martin Himma.

Lue myös:

    Uusimmat