Miten suloinen taistelijasielu: Pienen tytön ei pitänyt koskaan kävellä – ensiaskeleet sulattavat sydämen

8:33
Lapsen syöpä muutti koko perheen elämän – Huomenta Suomen vieraana Joacim ja Elina Viljamaa.

Pienen australialaistytön ei pitänyt koskaan kävellä. Suloinen taistelijaluonne osoitti kuitenkin kaikkien olevan väärässä. 

Keira Hockley täyttää pian kolme vuotta. Hän on valloittava ja hellyttävä tyttö, jonka elämä on hieman tavallisesta poikkeavaa. Tytöllä on nimittäin ollut syntymästään lähtien harvinainen virusinfektio.

Keiralla on diagnosoitu synnynnäinen sytomegalovirus, joka kuuluu herpesvirusten ryhmään. Terveyskirjaston mukaan suurin osa väestöstä saa viruksen jossain vaiheessa elämäänsä.

Koska infektio voi olla oireeton, moni ei välttämättä tiedä sairastuneensa siihen. Tartunnan saanut voi olla taudin kantaja, ja se voi tarttua esimerkiksi syljen, siemennesteen tai äidinmaidon mukana. 

– Tämä on ollut raskasta. Odotimme saavamme terveen pikkutytön, mutta olemme joutuneet vastoinkäymisestä toiseen, äiti jatkaa.

Yahoo7 listaa sivuillaan taudin pahimmiksi oireiksi kuuroutumisen, huonon näön sekä intellektuaaliset vammat. Tauti voi olla pienille lapsille vaarallinen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pikkutyttö on kuuro ja lähes sokea

Virusinfektio vaikuttaa Keiran elämään monin eri tavoin. Kaksivuotias tyttö on autistinen, minkä lisäksi hänellä on näkö-ongelmia.

Pienelle vauvalle tehtiin ensimmäiset kuulokokeet vain reilun viikon ikäisenä. Jo tuolloin Keiran todettiin olevan käytännössä kuuro. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Hän ei kommunikoi puhumalla, eikä vielä osata sanoa, onko puheen tuottaminen tytölle koskaan mahdollista. Myös taputtaminen ja muut motoriset liikkeet ovat hänelle vaikeita. Tämä johtuu siitä, että Keiran aivokammiot ovat laajentuneet ja tytön aivoissa on kalkkeutumia. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Koska pikkutytöllä on kehitysviiveitä, vanhemmat ovat hermostuneina pohtineet, mahtaako tyttö koskaan kävellä tai puhua. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Päättäväisyys palkittiin – tyttö otti ensiaskeleensa

Keira käy fysio- ja puheterapiassa kahdesti viikossa. Vaikka monet epäilivätkin, ettei tyttö koskaan kävele, Keiran äiti oli toista mieltä: hän on aina uskonut vahvasti siihen, että tyttö kävelee omin jaloin vielä jonain päivänä. Ja niin myös kävi.

Perheenäiti kuvaa säännöllisesti tytön elämää Keira’s CMV Journey -nimisellä Facebook-sivulla. Sivuston lukuisissa kuvissa poseeraa elämäniloinen tyttö, joka kaikista sairauden aiheuttamista vaivoista huolimatta silmin nähden nauttii elämästään.

Sivustolla on myös useaita videoita, joissa päättäväinen tyttö opettelee kävelemään pidellen kiinni apulaitteesta tai vanhempiensa kädestä. Keira otti askeleita tuetusti jo vuoden alussa, mutta äskettäin suloinen tyttö otti ensimmäiset askeleensa ilman apua.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Ensiaskeleet kuvattiin videolle, josta on havaittavissa vanhempien onnensekaiset huudahdukset.

– Nyt se tapahtuu! En voi uskoa tätä, tytön äiti riemuitsi.

Facebookissa riemuitaan: "Olet supertähti"

Monet Facebook-käyttäjät ihailevat Keiran vanhempien omistautuneisuutta ja päättäväisyyttä. Myös tytön sinnikkyyttä ja taistelutahtoa ihaillaan. Keiran ensimmäiset askeleet saivatkin hänen seuraajiensa silmät kostumaan.

– Tämä on sensaatiomaista! Me kaikki hurraamme sinulle tänä iltana, sinä pikku ihanuus! Olet supertähti, eräs nainen kommentoi videota. 

– OMG! Olen niin ylepä sinusta, Keira. Nyt avataan viinipullo – tätä pitää juhlia, iloitsi toinen.

– Olen ylpeä sinusta – olet niin upea tyttö, eräs kommentoi.

– Tämä tyttö on aivan uskomaton. Hän saavutti tavoitteensa, vaikkei hänen pitänyt koskaan kävellä. Miten ihana pieni prinsessa, kolmas ihaili. 

Nähtäväksi jääkin, mitä kaikkea tuo pieni taistelija vielä saavuttaakaan elämässään. On sanomattakin selvää, että tuollaisella sisulla ja päättäväisyydellä vain taivas on rajana. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja