Mainos

Miten silmäpussit saa piiloon? Lumene-asiantuntija kävi verkkovieraana – lue kaikki vastaukset!

Kauneusammattilainen Tarja Gallacher kävi AVAn Kauneusvinkit-sivuston verkkovieraana vastailemassa runsaaseen määrään kysymyksiä meikeistä, meikkaamisesta ja kauneudesta. Lue kaikki kysymykset vastauksineen!

Kauneuden asiantuntija Lumenen kouluttaja Tarja Gallacher kävi Kauneusvinkit-sivuston verkkovieraana maanantaina 15. huhtikuuta 2013. Lue, mitä kaikkea naiselta kysyttiin!

En osaa käyttää poskipunaa. Mikä olisi vaaleaihoiselle, hieman pyöreäposkiselle naiselle hyvä nyrkkisääntö? Mikä väri, mihin kohtaan ja miten levitetään? Kiitos avusta!

Mirkku

Hei taas! Olen saapunut Pöllölaaksoon vastailemaan kysymyksiinne. Ja ensimmäisen kimppuun:

Jos iho on vaalea ja suht virheetön, sävyillä saa leikitellä, kunhan vain huomioi huulipunan tai vaikkapa silmämeikin sävyt. Tällainen iho ei aseta rajoitteita poskipunalle. Poskipuna kannattaa levittää laadukkaalla siveltimellä, joka on riittävän suuri ja pyöreä. Aloita levitys korvasta kasvojen keskelle, näin vältyt omenaposkilta. Väri tulisi laittaa niin, että se on juuri ja juuri poskiluun alla, hieman ylöspäin nostaen keskiposken kohdalla. Puuterimaisen poskipunan levitystä helpottaa, kun iho on puuteroitu kevyesti.


Miten lurppaluomet kannattaa meikata?

Vippe

Jos luomet ovat raskaat ja laskeutuneet (se on muuten hyvin tyypillistä meille suomalaisille), kannattaa käyttää semitummaa tai tummaa luomiväriä, ja levittää se koko luomelle. Väriä täytyy uskaltaa laittaa riittävän laajasti, jotta laskeutuneen luomen vaikutelmaa saadaan häivytettyä ja silmän ilmettä ryhdistettyä.


Miten saisin peitettyä ärsyttävät silmäpussit? Olen 17...

jeeaaa

Silmäpussiahan ei voi poistaa, mutta sen saa hämättyä optisesti piiloon laittamalla silmäpussin alle, sen varjoon, valokynää. Näin varjo häviää ja silmäpussia ei erota niin hyvin.


Moi! Nyt kun kesäkin on jo MELKEIN täällä, niin haluaisin vaihtaa paksun talvimeikkini kevyempään. Ongelmani on, että minulla on couperosa iho, ja haluaisin mahdollisimman kevyen ja punaisuuden peittävän meikkivoiteen ja/tai puuterin. Millaista meikkiä suosittelisit?

jeeessi

CC-meikkivoide! Tässä ihana uutuus, joka on ultrakevyt, hyvin peittävä ja pitkäkestoinen laadultaan. CC peittää nimenomaan erityisen hyvin iholla olevaa punertavuutta, sinun tapauksessasi couperosaa. Kokeile ihmeessä tätä tuotetta, ihastut varmasti!


Menen pyörälle päästäni kaikkien uutuustuotteiden kanssa: seerumia, pikakaunistajaa, värinkorjaajaa, punaisuuden poistajaa, päivävoidetta, BB-voidetta, CC-voidetta, varmaan jo kohta DD-voidettakin. Mitä kaikkea pitäisi kasvoille levittää kestävän meikkipohjan saamiseksi? Missä järjestyksessä?

Ride

Pikakaunistaja ensin. Loistava tuote antamaan valoaheijastavuutta, virkistämään ja pitämään meikin kestävänä. (Tuotehan on tarkoitettu +40 iholle päivittäiskäytössä. Nuoremmalle silloin tällöin.) Jos olet nelikymppinen ja käytät tuotetta päivittäin, sinun pitäisi laittaa päälle päivävoide. Jos taas nuorempi, esimerkiksi juhlameikissä meikkivoiteen voi laittaa suoraan pikakaunistajan päälle. BB-voidetta voi käyttää pelkästään, kyseessähän on ihonhoidon tuote, mutta tämänkin alla voi käyttää tehostajana pikakaunistajaa. CC-voide on meikkivoide, sen alla tarvitaan aina hoitotuote, kuten vaikkapa seerumi+päivävoide tai pelkkä päivävoide.


Hei! Miten saisin kuulaan ja puhtaan näköisen ihon ilman hirveitä pakkelikerroksia? Onko ohjeita kevyelle silmämeikille?

joshuuu

Jos haluaa ihosta kauniin kuulaan, voi meikkivoiteen alla käyttää Lumene Valovoidetta tai sekoittaa valovoiteesta ja meikkivoiteesta "massan", joka levitetään kasvolle. Tällöin hohde on vielä voimakkaampi. Takuukuulas lopputulos! Keveimmillään silmämeikki voi olla vaikkapa tällainen: luomenpohjustus, puuteri, rajaus ja ripsiväri.


1. Miten usein voi lakata ja erityisesti poistaa lakkaa kynsistä? Liuskottuvatko kynnet paljosta kynsilakanpoistoaineen käytöstä? 2. Miten kynsinauhoja pitäisi hoitaa? Täsmävinkit kelpais!

Omppu

1. En lakkaisi ja poistaisi ihan päivittäin. Valitsemalla oikeanlaisen kynsilakanpoistoaineen (asetooniton) kynsi ei kuivu niin herkästi. 2. Kynsinauhoilla kannattaa käyttää kynsinauhavoidetta, Lumeneltakin löytyy sellainen. Illalla tv:stä AVAa katsoessa hyvä puuha!


Minkä värinen luomiväri sopii vihreäsilmäiselle aikuiselle naiselle ja miten sen saa pysymään luomella? Hiukset ovat maantien väriset ja lyhyet.

Aikuinen nainen !

Jos haluat korostaa silmiesi vihreyttä, hyviä sävyjä ovat: punertava tai lila. Punainen on vihreän vastaväri ja näin ollen korostaa sitä. Silmämeikin saa pysymään näin: Laita puhtaalle luomelle Lumenen silmämeikinpohjustusvoidetta ohut kerros, painele puuteri päälle, jonka jälkeen luomiväri pysyy takuuvarmasti.


Moi. Ongelmana on alaluomet, ja varsinkin niihin laitettavien värikosmetiikkatuotteiden pysymättömyys. Mitä kannattaisi laittaa: luomiväriä vai kynää? Olen 40 vee daami ja rajaukset kuuluvat meikkiini. Vesirajalle olen löytänyt hyvät tuotteet, mutta alaluomen värit meinaavat luiskahtaa aina epäkauniisti silmänalusille ja pikkuryppyihin päivän ja illan mittaan.

Mammeli72

Jos alarajauksen laittaa luomivärillä, saattaa se hiipua ja jäädä kevyeksi, mutta pysyy siistin näköisenä. Kynällä saa intensiivisemmän jäljen, mutta monesti sen vähänkään levitessä lopputulos on sotkuisemman näköinen. Voit toki kokeilla töpöttää irtopuuteria hyvin kevyesti kynällä tehdyn rajauksen päälle, jolloin iho pysyy kuivempana, eikä meikki leviä yhtä helposti. Kokeile, mutta ole puuterin kanssa tarkka, laita sitä ainoastaan rajaukselle, ei laajalti silmän ympärille. Puuteri korostaa pieniä juonteita iholla.


Millainen ja minkä värinen huulipuna sopii yli 50-vuotiaalle naiselle?

Ikinuori-ko

Väriä on vaikea näkemättä kommentoida. Aikuisella naisella huulipuna saa näkyä. Harvalle nude-sävy on paras mahdollinen. Ja myöskin ihana raikastava efekti tulee laittamalla huulikiiltoa pienen pisaran huulipunan päälle. Kannattaa kokeilla!


Mikä luomiväri sopii parhaiten vihreäsilmäiselle? Osaatko suositella jotain hyvää kulmaväriä (ei kynää) vaaleaihoiselle, myös kulmat ovat aika vaaleat.

Sandra

Huomasitko, vinkkasin aikaisemmissa vastauksissa jo luomivärin, joka sopii vihreäsilmäiselle. :) Kulmageeli löytyy, kuten myöskin luomiväri, joka sopii käytettäväksi kulmissa. Tämä luomiväri on Lumene Duo ja värikoodi 7. Kokeile paletista löytyvää vaaleampaa sävyä. Jos se tuntuu liian vaalealta, voit sekoittaa tummempaa sen sekaan. Laita kulmat pienellä tarkalla kulmasiveltimellä.


Mikä Lumenen tuote on pikakaunistaja?

Kisu

Pikakaunistava seerumi on aivan ihana väsyneen ihon virkistäjä. Antaa meikille kestoa ja napakoittaa ihoa välittömästi. Ensisijaisesti ikähaarukalle 40+. Tuolloin ihon luontainen kiinteys alkaa oikutella. Voi käyttää päivittäin päivävoiteen alla, jos kuuluu tähän ikäryhmään, eli olet noin nelikymppinen. Lumenen pikakaunistajan virallinen nimi on Time Freeze Pikakaunistava Seerumi, ja se on juuri uudistettu! Pikakaunistaja on oman sarjansa tähtituote.


Miksi ripsiväri ei pysy ripsissä, vaan päivän mittaan "leviää" alaluomelle?

mummeli

Useasti se johtuu siitä, että luomi rasvoittuu. Se on täysin normaalia. Kannattaa pohjustaa luomi luomenpohjustustuotteella, jotta se pysyy mattaisena ja luomen rasva ei pääse levittämään mascaraa.


Meikkaan harvoin (ehkä kerran kuukaudessa). Kajalit kirvelevät silmissäni joka kerta. Onko tämä normaalia?

M

Jos olet herkkäsilmäinen, se on täysin mahdollista. Kajalihan laitetaan alaluomen "sisäpuolelle".


Hei! Mikä huulipunasävy olisi hyvä lisä kevyeen juhlameikkiin (talvella ja kesällä)? Olen 22-vuotias ja minulla on sekaiho ja sävyltään se on yleensä ihan perinteinen suomalainen. Aiempaa huulipunakokemusta ei löydy... Olen kuullut, että jotkut huulipunasävyt saavat hampaat näyttämään keltaisemmilta? Kiitos!

helmi

Oranssit sävyt saattavat saada hampaat näyttämään keltaisemmilta. Olet nuori, kokeile erilaisia sävyjä ja nauti vapaudestasi niiden suhteen. Ikääntyessä meikkituotteisiin tulee rajoitteita, joita ei nuorilla vielä ole.


Haittaako, jos laittaa keholle tarkoitettua "perusrasvaa" myös kasvoihin?

MA

Kasvojen iho on ohuempaa kuin vartalon. Tämän takia myös kasvoille kehitetään ihan omat tuotteensa. Kannattaa käyttää juuri niille suunniteltuja tuotteita. Valmistajahan ei voi ottaa vastuuta siitä, että vartalotuotetta käytetään kasvoilla, koska se ei ole sinne tarkoitettu. En koskaan siis suosittelisi vartalotuotetta kasvoille!


Olen nuori 22-vuotias pisamanenäinen nainen ja minulla on ongelma tummien silmäalusten suhteen. Ihoni on hyvä: ei liian kuiva, muttei ole koskaan ollut paljon finnejäkään. Tummat silmänaluset paistavat aina, vaikka liikun jonkin verran ja syön jotakuinkin terveellisesti sekä vietän kesäisin aikaa ulkona, jotta iho vahvistuisi. Olen kokeillut monia erilaisia tuotteita silmänalusten piilottamiseen, mutta tuntuu että mikään ei auta, vaan ilme on aina vähän väsähtänyt. Vähintäänkin peittävä tuote on liian kellertävä tai ei pysy paikallaan koko päivää. Olisiko joitakin ratkaisuideoita?

jmn

Kokeile Lumenen tuotetta, joka peittää tummat silmänaluset (peitevoide tummille silmänalusille, sarjana Beauty Base). Se on sävytetty "oranssiseksi", koska oranssi on sinisen vastaväri, ja neutralisoi sinisyyttä.


Hei, miten ihmeessä saan pysymään luomivärini aamusta iltaan asti? Olen kokeillut luomivärinpohjustajia monia merkkejä ja meikkivoiteen kanssa, mutta ei. Mikään ei auta. Puuterointi jälkeenpäin on minusta typerää, koska eihän luomiväri silloin näy, ja ennen luomivärin laittoa taas tapahtuu niin, ettei luomiväri tartu enää kunnolla kiinni. Mitä teen? Ja en todellakaan rasvaa silmäluomiani!

Rasvaiset_silmät

Lumenen silmämeikinpohjustustuotteen käytössä on erittäin tärkeää, että tuotteen päälle taputellaan välittömästi puuteria. Näin tuote kiinnittyy. Tähän päälle laitetaan vasta luomiväri. Monesti puuterointi jätetään tekemättä, joten lopputuloksesta ei tule pysyvä.


Kuinka näpyt saisi parhaiten piiloon, niin että iho olisi kuitenkin tasaisen sävyinen, eikä laikukas? Näpyn päälle laitettavat täsmätuotteet tekevät ihosta usein laikukkaan oloisen.

Kaunis iho haaveissa

Lumenelta löytyy perinteisiä peitepuikkoja kolmea sävyä. Katso niistä omalle ihollesi sopivin sävy, jotta lopputulos olisi mahdollisimman luonnollinen.


Miksi kulmakarvoja pitäisi mielestäsi nyppiä?

En nypi

Jos kulmakarvat kasvavat kovin leveästi ja niiden alapuolella on hajakarvoja, kulmille on vaikea saada siistin näköistä silmämeikkiä. Tämä ei tarkoita, että kulmakarvat olisi nypittävä langanohuiksi, mutta sen verran, että vaikutelma on siisti.


Minkä takia ainakin mulla meikkivoiteet tummenee ihan älyttömästi kuivuessaan, ja ulkona kaikki näyttää melko oransseilta, vaikka ottaisi kaikesta vaaleimman sävyn mitä löytyy? Eikö sitä voisi kehittää oikeasti kunnon vaalean meikkivoiteen, mikä pysyiskin vaaleana.

sopuli

Meikkivoiteissahan on erilaisia sävytyksiä. Lumeneltä löytyykeltapohjaisia (värit 1,3 ja 5) ja punertavapohjaisia (värit 0, 2 ja 4). 0-sävy on erittäin vaalea, jos kaipaat sellaista. Tämä sävy löytyy Hydra Drops -sarjasta.


Miten saisin luotua soikean muotoiseen naamaani vähän kulmikkuutta ja poskipäitä?

minttu

Aurinkopuuterilla voi tehdä varjostukset poskiluun alle. Ne korostavat poskipäällä olevaa valoa ja posket saavat muotoa.


Olen vihreäsilmäinen, vaaleaihoinen, nuorekas 40+ nainen. Meikkaan päivittäin, rakastan meikkejä ja olen kokeilunhaluinen. Haluaisin kuitenkin tietää, minkä värinen luomiväri sopii parhaiten ns. shokkiväriksi, jos joskus "bilemeikissä" haluaisin säväyttää, näyttämättä kuitenkaan pelleltä?

Angelina

Pinkki!


Punastun helposti ja muutenkin naamani helottaa helposti hyvin punaisena kaikenlaisen fyysisen rasituksen jälkeen. Kannattaako minun käyttää siis poskipunaa? :)

Vuokkokala

Kannattaa käyttää maltillisesti, jotta ei tulisi ylilyöntejä.


Hei! Olen 23 -vuotias nainen, ja kaipaisin apua meikkivoiteen valintaan. Ihoni on välillä melko pintakuiva (poskipäät, nenä ja otsa saattaa hilseillä), nenässä ja leuassa on paljon mustapäitä ja laajentuneita ihohuokosia ja lisäksi kasvoni alkaa kiiltämään todella nopeasti meikkivoiteen ja kivipuuterin levityksen jälkeen. Kasvojen kosteutuksessa käytän kevyempää tai tuhdimpaa päivävoidetta ihon kuivuuden mukaan. Millaista meikkivoidetta suosittelisit vai löytyykö tällaiselle iholle ylipäätään sopivia tuotteita?

Milli

Lumeneltä löytyy pitkäkestoinen Triple Stay -meikkivoide. Tämä voisi olla sinulle sopiva! Voit myös käyttää meikkivoiteen alla Beauty Base pohjustusvoidetta kasvojen T-alueella tasoittamaan ihon profiilia, jolloin meikkivoide leviää tasaisemman näköisesti iholla ja häivyttää laajentuneita ihohuokosia. Tämä tuote pitää meikin erittäin siistinä.


Miten saan raskauden aikana kasvoihin ilmestyneet pigmenttiläiskät piilotettua (sijaitsevat silmien alanurkissa, ylhäällä poskipäissä), ja mitä kaikkea eri tuotteita tarvitsen kun teen sen jälkeen pohjustuksen muille kasvoille? Jotta lopputulos olisi mahdollisimman luonnollinen?

Lulu

Laittaisin iholle hoitotuotteiden jälkeen meikkivoiteen ja peittäisin paikallisesti pigmenttiläiskiä esimerkiksi peitepuikolla. Voit myös käyttää pigmenttiläiskissä hoitotuotetta: Time Freeze -sarjasta löytyy pigmenttiläiskiä vaalentava täsmähoito. Paras lopputuloshan tulee käyttämällä tätä tuotetta aamuin ja illoin jo ennaltaehkäisevästi. Eli jo nyt viimeistään käyttöön!


Hei! Olen kärsinyt vuosia aknesta. En onneksi sen ärhäkkäimmistä muodoista, mutta kuitenkin saanut osakseni kiitettävän määrän pinnallisia punaisia arpia poskiin, leukaan, otsaan ja myös hieman hartioihin ja rintaan. Ihoni myös rasvoittuu, kun meikkaan, mutta myös kutisee ikävien aknelääkkeiden takia, vaikka niiden käytön olen jo lopettanut. Pyytäisin neuvoa pitkäkestoisen kasvomeikin saamiseen, eteenkin otsani tuntuu kiiltävän hyvin pian. Onko jotain opiskelijahintaista tuotetta, jolla voisi peittää arpia ilman pakkelikerrosta ja olla huoletta tulevissa ylioppilasjuhlissa? Arpeni eivät ole syviä, mutta huonosti laitettu tai huonolaatuinen meikki kertyy arpien ympärille illan kuluessa. Haluaisin myös tietää, kuinka voisin meikata ylä- ja alaluomeni kauniimmin esille ja korostettua silmieni vihreyttä : ) Kiitos paljon!

Sitruuna

Meikkivoiteeksi valitsisin sinulle Triple Stay Matta -meikkivoiteen, joka on täysin öljytön. Meikki pysyy siistinä iholla pitkään. Voit käyttää aikaisemminkin vastauksissani mainitsevaa meikinpohjustustuotetta meikin alla. Se antaa lisää kestävyyttä meikkiin. Meikin alle hoitotuotteeksi suosittelisin Arctic Aqua -sarjan24 H tasapainottavaa kosteusemulsiota, joka on myös öljytön, mutta superkosteuttava.

Tämä oli muuten viimeinen kysymys, johon ehdimme vastata! Kiitos kaikille - ja kirjoitellaan taas!


Lumene-asiantuntija Tarja Gallacher on käynyt kaksi kertaa aiemminkin Kauneusvinkit-sivuston verkkovieraana. Lue, mitä naiselta kysyttiin silloin!


Artikkelin tarjoaa: Lumene

Kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja