Miten paljon myytävää asuntoa kannattaa remontoida? Katso, mitkä pienet kohennukset kannattavat!

Oikeanlainen remontti ennen myyntiä säästää sekä hermoja, aikaa että rahaa. Vältä remonttien ketjureaktiota näillä vinkeillä.

Jokainen haluaa myydä asuntonsa mahdollisimman nopeasti, hyvään hintaan ja pienellä vaivalla. Tärkein tekijä onnistumiseen on asunnon kunto, kertoo HUOM! -välittäjä Pasi Rasku MyyAsuntoni.fi -verkkopalvelun blogikirjoituksessaan.

Moni miettii remonttia, jonka myötä asunnosta tulisi kiinnostavampi. Mitkä tekijät määrittelevät onnistumisen?

Kallis remontti, paras remontti?

Ei ole mitään tiettyä asiaa, joka vaatisi ehdottomasti remontoimista ennen myyntiä. Asuntojen kunto voi vaihdella laajasti, oli ikä tai tyyppi mikä tahansa.

Keittiö ja kylpyhuone ovat yleisimmin ongelmakohtia. Nämä remontit ovat kuitenkin usein kalliita, joten vaikka myyntiaika voi lyhentyä huomattavasti, voitto saattaa jäädä pieneksi.

Jos upottaa kaikki rahansa tiettyyn kohtaan asuntoa, se saattaa nostaa asunnon sisäisiä eroja liian korkeiksi. Esimerkiksi keittiön uudet kaapistot saattavat saada astetta vanhemmat kodinkoneet huonoon valoon.

Ostajalle myydään mielikuvia ja unelmia

Oikeanlaisessa remontoimisessa maltti on valttia. Vaikka tekisi mieli laatoittaa kylppärin lattia kalliilla luonnonkivimosaiikilla, kannattaa huomio kiinnittää pieniin yksityiskohtiin. Tarkat uudistukset nostavat kontrastia viereisiin seiniin tai pintoihin, jolloin syntyy remonttien ketjureaktio ja budjetti ylittyy.

Pieni ja kannattava remontti on esimerkiksi kaakeleiden uudelleensaumaaminen. Ajan kuluessa sauma-aineet alkavat tummua ja valkoinen harmaantua. Uusi saumaaine nostaa kaakelipintojen ilmettä huomattavasti. Tylsät ja vanhat keittiönkaapistot saavat uuden ilmeen vaihtamalla ovenkahvat. Vanhat ja kulahtaneet vesihanat ja suihkupäät on syytä vaihtaa.

Ostajalle myydään unelmaa uudesta kodista. Ammattimainen stailaus on keino saada asunto myyvemmäksi mielikuvien avulla. Vaikka kalusteita harvoin myydään asunnon yhteydessä, merkittävä osa ostajista perustaa ostopäätöksensä sisustuksen mukaan. Oikeanlainen sisustus antaa positiivisia mielikuvia asunnosta ja vähentää yleiskunnon merkitystä.

Pienet kohennukset kannattavat

Iso remontti ei ole oleellinen osa myyntiä. Jo pienillä muutoksilla voidaan saada enemmän aikaan samalla kun isompi urakka nostaa laatueroja liian suuriksi.

Kevyt pintaremontti, oikeanlainen sisustus ja stailaus yleensä riittävät kohottamaan asunnon arvoa. Panosta pieneen kasvojenkohotukseen jotta turvaat onnistuneen asunnon myynnin ja myyntivoiton!

Lähde: MyyAsuntoni.fi

Nyt etsitään Suomen surkeinta nikkaria! Osallistu rekryyn sivuilla: http://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/nyt-etsitaan-suomen-surkeinta-nikkaria/4898330

Lue myös:

    Uusimmat