Miten matkalaukun saisi nopeammin pois ruumasta? Lue tämä, jos odottaminen turhauttaa!

Nopeimmin lentokentältä pääsee pois, kun matkustaa vain käsimatkatavarat mukanaan. Usein se ei kuitenkaan ole mahdollista. Onko silloin keinoja, joilla kantamustensa takaisin saamista määränpäässä voisi nopeuttaa?

Osa matkailijoista uskoo, että viimeisinä lähtöselvityksen tehneet saavat ruumaan lastatut tavarat takaisin kaikkein nopeimmin. Logiikka on selvä: jos laukku viedään koneeseen viimeisten joukossa, se vastaavasti puretaan ensimmäisten joukossa. 

Näin saattaakin olla, mutta logiikka ei ole takuuvarma, sillä matkatavaroiden lastaus- ja purkuprosessit vaihtelevat riippuen lentokoneesta, lentoyhtiöstä sekä laukkuja käsittelevistä työntekijöistä. Myös mahdolliset turvatarkastukset voivat hidastaa kapsäkkien matkaa.

Koska matkustajat eivät näe, mitä kulissien takana tapahtuu, järjestelmällä ei välttämättä pystykään "pelaamaan" omaksi edukseen.

Matkatavaroiden kulkua on kuitenkin mahdollista nopeuttaa – mikäli on valmis maksamaan ylimääräistä. Jos nimittäin ostaa lipun ensimmäisestä tai business-luokasta, laukkujen voi hyvällä syyllä odottaa olevan jonon kärjessä, kun määränpäässä siirtyy odottelemaan matkatavarahihnan viereen. 

Lähtöselvitysvirkailijaa voi muistuttaa kalliimman lennon suomasta asemasta. On myös järkevä pitää silmällä, että matkalaukkuun lisätään lappu, jonka perusteella tämä etuoikeus tulee myös matkatavaroita käsittelevän henkilökunnan tietoon. 

Mikäli kalliimpiin lippuihin ei ole varaa, Business Insider vinkkaa lähtöselvityksessä laukkuun lisättävän "särkyvää"-tarran voivan nopeuttaa käsittelyä: tyypillisesti laukku tällöin lastataan myöhemmin ja vastaavasti puretaan ennen muita laukkuja.

Hermojaan voi koittaa säästää myös teknologian avulla. Esimerkiksi Qatar Airways tarjoaa Track My Bag -toimintoa, jonka ansiosta matkustaja näkee matkalaukkunsa liikkeet sekä sijainnin. Samanlainen sovellus on tiettävästi käytössä myös ainakin Delta Air Linesilla. Keksinnöt eivät varsinaisesti nopeuta laukun matkaa, mutta voivat rauhoittaa jonottamiseen turhautuneita.

Terapia-ankka tepastelee lentokoneessa


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja