Miten lapsen saa hymyilemään valokuvassa? Amerikkalaisisän yhden sanan vinkistä somehitti – "Toimii aina"

Ammattikuvaaja antaa täsmävinkit onnistuneen selfien ottamiseen 2:12
KATSO MYÖS: Ammattikuvaaja kertoo, kuinka otetaan täydellinen selfie.

Miten lapsen saa hymyilemään kuvassa? Amerikkalaisisä jakoi hauskan ratkaisunsa monelle vanhemmalle tuttuun ongelmaan.

Usein oma lapsi saattaa näyttää valokuvissa iloisen ja pirteän sijaan lähinnä vaivaantuneelta. Jos tämä on ongelma teidänkin perheessänne, mutta haluaisitte ottaa onnistuneen valokuvan, voi oppia ottaa pennsylvanialaiselta isältä, lastenkirjailija Adam Perryltä, jonka ratkaisusta tilanteeseen on tullut suoranainen somehitti, kertoo Today

Perry jakoi viime kuussa Twitter-tilillään kaksi kuvaa viisivuotiaasta pojastaan. Vasemmanpuoleisessa kuvassa esikoululainen näyttää kiusaantuneelta, mutta oikeanpuolimmaisessa poika hymyilee valloittavasti. Miten hymy saatiin aikaiseksi?

– Poikani, kun kehotan häntä hymyilemään vs. kun huudan "kakka!", Perry paljasti kuvien yhteydessä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

"Toimii aina"

Twiitillä on jo liki 300 000 tykkäystä. Isä ansaitsi kikallaan myös tuhansia kommentteja.

– Kakka- ja pieruvitsit ovat universaalisti hauskoja. Älkää esittäkö, että ette nauraneet noille jutuille aikoinaan, kommentoi eräs

– Toimii aina, ylisti toinen

– Onko se todella noin helppoa? ihmetteli yksi kommentoija.

Perry kertoo Today-sivuston haastattelussa saaneensa paljon arvostavaa palautetta muilta vanhemmilta, jotka ovat kertoneet onnistuneista kokeiluista.

– Lisäksi se ei toimi vain lasten kanssa. Aikuisetkin tekevät sitä saadakseen toisensa nauramaan kuvissa, Perry huomauttaa.

Poikansa kohdalla Perry kertoo, että hän ja hänen vaimonsa havaitsivat jo aikoja sitten, että kakkavitsi on ainoa ratkaisu kunnollisen kuvan saamiseksi. 

Katso myös: Miten koulukuvia manipuloidaan?

Koulukuvien manipulointi on arkipäivää 7:58
Haastattelussa Kuvaverkko Oy:n toimitusjohtaja Petri Karjalainen ja Focusoiva Oy:n toimitusjohtaja Sami Itkonen. Haastattelu vuodelta 2017.

Lue myös:

    Uusimmat