Miten käy autoilijoiden? Uusi eduskunta saa eteensä isoja ja vaikeita liikennekysymyksiä

Nämä auto- ja liikennepulmat uusi eduskunta joutuu ratkaisemaan  1:47
Näitä auto- ja liikennekysymyksiä uusi eduskunta joutuu ratkomaan. MTV Uutiset Liven vieraana Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on käynnissä. Vaaleista on puhuttu myös autoilijoiden vaaleina, mutta millaiset autoilu- ja liikenneasiat vaativat kansanedustajilta päätöksiä lähivuosina?

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen vieraili keskiviikkona MTV Uutiset Livessä kertomassa, millaisia asioita pian valittava uusi eduskunta saa ratkottavakseen. "Autoilijoiden vaalit" kuvaa Niemisen mielestä hyvin sitä, millaisia panoksia pöydällä on.

– Kyllä se on aika hyvä kuvaus tähän tilanteeseen, missä me ollaan, Nieminen sanoo.

Niemisen mukaan yksi tärkeimmistä ratkaisua vaativista asioista on Suomen tiestön korjausvelka, joka on kasvanut jo 1,7 miljardiin euroon. Pelkästään korjausvelan kasvun pysäyttäminen tulee olemaan iso haaste.

Kuinka kaukana tällä hetkellä ollaan siitä, että tiestön korjausvelka saataisiin käännettyä laskuun? Katso yllä olevalta videolta, millaiset muut auto- ja liikenneasiat vaativat kansanedustajilta vaikeitakin ratkaisuja seuraavien neljän vuoden aikana.

Koko haastattelun voit katsoa alta.

Tuleva eduskunta ratkoo useita auto- ja liikennekysymyksiä – tässä parhaat vaalitärpit autoilijoille 11:28

Lue myös:

    Uusimmat