Mitä tehdä, jos kumppani ei halua puolen vuoden suhteenkaan jälkeen harrastaa seksiä? Raati vastaa: "Mikäli kumppania ei vain kiinnosta..."

Pitääkö parisuhteessa harrastaa seksiä, vaikkei huvita? 3:36
Pitääkö parisuhteessa harrastaa seksiä, vaikkei huvita? Asiantuntija vastaa.

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kysymys raadille: Ollaan oltu yhdessä jo kuusi kuukautta ja haluaisin harrastaa seksiä kumppanini kanssa, mutta jostain syystä aina, kun yritän kysellä asiasta, kumppani vaihtaa aihetta ja näyttää jokseenkin vaivautuneelta. Mitä kannattaisi tehdä? Mistä tämä voi johtua?" kysyy nimimerkki Ihminen.

Näin raati vastasi

"Seurustelet väärän ihmisen kanssa."
– Nainen, 43, parisuhteessa

"Vaihda kumppania!"
– Mies, 38, parisuhteessa

"Kuulostaa siltä, että kumppanisi ei halua harrastaa seksiä. Syytä tähän on vaikeaa arvailla: olisiko jokin suhteessa vialla, vaivaako hänen mieltään jokin, vai onko hän esimerkiksi aseksuaali, muttei ole uskaltanut tätä jostakin syystä kertoa? Minä en tähän voi vastata, joten sinun täytyy kysyä asiaa kumppaniltasi.

Mikäli kumppania ei vain kiinnosta seksi, se on toki ihan ok. Ketään ei saa painostaa, ja moni elää ilman seksiä vapaaehtoisesti. Sinun kannattaa kuitenkin miettiä, onko sinulle ok elää niin. Jos ei ole, ette taida oikein sopia yhteen."
– Nainen, 34, avoliitossa

"Mahdoton tietää, mistä on kysymys, jos hän ei itse sitä kerro. On myös aseksuaalisia ihmisiä, jotka haluavat olla suhteessa, mutta ilman seksiä."
– Nainen, 64, parisuhteessa

"Kuinka vanhoja olette? Oletteko ennen harrastaneet seksiä? Jos kyseessä on kumppanin ensimmäinen kerta, antaisin aikaa. Jos ikää ja edellisiä seksikumppaneita on, etsisin jonkun, jota kiinnostaa. Seksi on tärkeä osa aikuisen ihmisen elämä – paitsi silloin, jos se ei ole sitä kummallekaan osapuolelle."
– Nainen, 34, parisuhteessa

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat