Mitä tapahtuu, kun syyntakeeton tappaa? "Raakoja tekoja, massiivisia vammoja" – 25 vuoden takaisen kolmoissurman muistaa koko Suomi

Murharyhmän käsittelyssä henkirikokset, joissa tekijä on todettu syyntakeettomaksi 11:37
Rikospaikan Murharyhmä keskusteli henkirikosjutuista, joissa tekijä ei ole ymmärtänyt tekoaan.

Rikospaikan Murharyhmä keskusteli kauden avausjaksossa henkirikosjutuista, joissa tekijä on todettu syyntakeettomaksi eli hän ei ole ymmärtänyt tekoaan.

– Tällaiset ovat usein täysin yllätyksellisiä tekoja. Puuttuu se normaali rikoksentekijän profiili eli tekijällä ei ole minkäänlaista aiempaa rikostaustaa, sanoi rikosylikomisario (evp.) Tero Haapala.

Näin oli esimerkiksi Helsingin Albertinkadun ampumaratasurmissa 1999, kun atk-suunnittelija Sanna Sillanpää tappoi ampumalla yllättäen kolme ja lisäksi haavoitti vakavasti yhtä miestä.

Sillanpää ei koskaan aiemmin ollut syyllistynyt väkivalta- eikä muihinkaan rikoksiin. Hänet todettiin mielentilatutkimuksessa ymmärrystä vailla olevaksi ja passitettiin Niuvanniemen mielisairaalaan.

Murharyhmän jäsenet kertovat Rikospaikassa tapauksista, joissa tekijä on syyntakeettomana jätetty tuomitsematta rangaistukseen.

– On ollut erittäin raakoja tekoja, joissa uhreille on tullut massiivisia vammoja, rikosylikomisario Jari Kinnunen kertoi.

Katso videolta Murharyhmän koko keskustelu.
 

Lue myös:

    Uusimmat