Mitä tapahtui 14-vuotiaalle Andrew'lle? Poika katosi mystisesti vuonna 2007 – jopa suomalaisyhtye HIM avusti etsinnöissä

14-vuotias Andrew Gosden katosi vuonna 2007. Poliisi teki ensimmäiset pidätykset tapauksen tiimoilta vasta viime joulukuussa, kertoo muun muassa BBC

Gosden nähtiin viimeksi 14. syyskuuta 2007 Lontoon Kings Cross -juna-asemalla. Kukaan ei tiedä varmasti, miksi hän lähti kotoaan Doncasterista noin 200 kilometrin päähän Lontooseen. 

Kaksi miestä, iältään 38 ja 45 pidätettiin Lontoossa viime joulukuun 8. päivänä. Molempia epäillään kidnappauksesta sekä ihmiskaupasta.

Miesten hallusta löytyi suuri määrä elektroniikkaa. South Yorkshiren poliisin mukaan vanhempaa miestä epäillään myös sopimattomien kuvien hallussapidosta. Kuvissa oli lapsia. 

Pojan isä Kevin Gosden kertoo, että pidätykset lisäävät jo ennestään perheen kokemaa henkistä tuskaa. 

Katso myös video: Yli kahden viikon etsinnöille onnellinen loppu Australiassa: Kadonnut nelivuotias tyttö löytyi elossa lukitusta talosta

Mitä tapahtui Andrew'lle?

Syyskuun 14. päivänä Andrew ei mennyt kouluun, vaan livahti vanhempiensa tietämättä takaisin kotiin, kun muu perhe oli lähtenyt. Hän nosti tililtään rahaa 200 puntaa (240 euroa) ja osti menolipun Lontooseen. Teini ei ostanut paluulippua, vaikka se olisi maksanut vain noin yhden punnann enemmän.

Viimeinen havainto Andrew'sta on valvontakamerakuva Kings Crossin -juna-asemalta Lontoosta. Poliisi ei ole kyennyt jäljittämään hänen liikkeitään tämän jälkeen, vaikka alueella järjestettiin massiiviset etsinnät. 

Valvontakamerakuvassa pojalla on päällään Slipknot-bändin t-paita. MyLondon-sivusto kertoo, että Andrew piti rock- ja heavy metal -musiikista. Poliisi onkin epäillyt, lähtikö hän alun perin Lontooseen jonkin yhtyeen keikalle. 

Perhe epäilee, että Andrew lähti Lontooseen katsomaan suomalaista HIM-yhtyettä. 

Sivusto kertoo myös, että HIM teki yhteistyötä poliisin kanssa pojan etsintöjen auttamiseksi, mutta uutta tietoa ei löytynyt. 

Tavallinen poika

Andrew'n vanhempien mukaan poika ei ollut koulukiusattu eikä masentunut. Hänellä oli muutamia ystäviä ja häntä pidettiin myös hyvin älykkäänä. 

Lontooseen lähtiessään Andrew'lla oli mukanaan vain lompakko, avaimet ja kannettava Playstation -konsoli. 

Andrew'n isä Kevin kertoi YorkshireLivelle viime kuussa, että etenkin joulut ovat heille hyvin vaikeita. 

– Jouluna, Tapaninpäivänä, hänen syntymäpäivänään ja päivänä, jolloin hän katosi, sytytämme aina kynttilän muistuttamaan itseämme siitä, että meillä on vielä toivoa selvittää, mitä Andrew'lle tapahtui. 

Perhe ei ole halunnut muuttaa pois talosta eikä vaihtaa lukkoja sen varalta, että Andrew vielä tulisi kotiin. 

Lue myös:

    Uusimmat