Mitä Sanna Marinin bilevideolla huudetaan? Kohuttu "jauhojengi"-ilmaus oli tulkintojen mukaan jotain aivan muuta – kuuntele itse

1:00
Alla videokooste Sanna Marinin kohujuhlavideosta – kohuttu ilmaus videon lopussa.

Sanna Marinin bilevideolla kuultu huudahdus oli useiden tulkintojen mukaan jotain aivan muuta, kuin "jauhojengi".

Pääministeri Sanna Marinin juhlimisesta leviävä video puhuttaa laajalti suomalaisia. Videolla Marin juhlii ja tanssii useiden tunnettujen suomalaisten kanssa muun muassa pop-artisti Antti Tuiskun sekä räppäri Petri Nygårdin kappaleiden tahtiin. Videoilla esiintyvät muun muassa vaikuttaja-valokuvaaja Janita Autio,  juontaja Tinni Wikström, stylisti Vesa Silver, artisti Alma Miettinen siskonsa Anna Miettisen kanssa sekä SDP:n kansanedustaja Ilmari Nurminen

Videot on kuvattu muutama viikko sitten yksityisasunnossa ja ne on julkaistu yksityisellä Instagram-tilillä.

Marin astui torstaina 18. elokuuta toimittajien eteen Kuopiossa, jossa hän osallistuu SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokoukseen.

Monet ovat tulkinneet, että eräs Marinin kanssa samoissa juhlissa olleista olisi huudahtanut videolla termin "jauhojengi", jonka on käsitetty viittaavan huumausaineisiin. Marin vastasi toimittajille, ettei asunnossa, jossa juhlat järjestettiin, olisi käytetty huumausaineita eikä hän itse olisi sellaisia siellä nähnyt. 

Sosiaalisessa mediassa kiertää nyt keskustelu siitä, mitä videolla oikeasti huudetaan. Huudahdus kuullaan, kun videolla soi Petri Nygårdin kappale Selvä päivä. "Jauhojengi"-termin sijaan videolla huudetaan joidenkin tulkintojen mukaan jotain aivan muuta. 

Muun muassa keskustelusovellus Jodelissa pohditaan sitä, että videolla olisi huudettu sen sijaan esimerkiksi "jallujengi".

Jotkut arvioivat myös, että videolla kuultu huutaja olisi yksinkertaisesti laulamassa kappaleen sanoja väärin. Kyseisessä kohdassa Selvä päivä -kappaletta lauletaan "Palvon lemmyy otan hennyy". Joidenkin tulkintojen mukaan videolla huutelija laulaisi kohdan esimerkiksi sanoin "jauhan jennyy". 

– Eihän kukaan edes sano mikään "jauhojengi". Porukka laulaa Petri Nygårdia ja joku nainen sanoo päälle "jallu jennyy". Oikeasti jengi, Twitterissä puolestaan analysoidaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Tässä on nyt jo tultu lopputulokseen, että Marinin seurue laulaa jotain "jauhojengistä". Mutta, hear me out. Onko se mahdollista, että he vain lauloivat Nygårdin biisiä?

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Marin kommentoi torstai-iltapäivällä toimittajille, ettei hänellä ole ongelma mennä huumetesteihin ja ettei hänellä ole asian suhteen salattavaa. Marin kertoi pitävänsä erikoisena, että häntä vaaditaan menemään testeihin. Pääministeri myös kehotti kuuntelemaan videon uudelleen, sillä hänen mukaansa maininta "jauhojengistä" on kuultu väärin.

Yllä olevalla videolla pääministeri Sanna Marin kommentoi kokonaisuudessaan medialle bilevideokohua torstaiaamuna.

11:49

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja