Mitä outoa on Starbucks-merenneidon nenässä? Näitä asioita et ole huomannut tutuista logoista

CNN listasi sivullaan logoihin piilotettuja merkityksiä. Minkä yrityksen logossa on piilotettuna nuoli? Entä numero 31? 

FedEx-lähettipalvelun logossa ei ole pelkkää tekstiä. Siihen on piilotettu myös nuoli! Logoa pidetään yhtenä parhaiten suunnitelluista logoista: se on selkeä ja helposti tunnistettava.

Northwest Airlines -lentoyhtiön logossa vaikuttaa ensisilmäyksellä olevan luoteeseen osoittava, pieni nuoli sekä N-kirjain. Nuoli ja N kuitenkin muodostavat yhdessä W-kirjaimen, joten logosta löytyy Northwest-sanan kaksi kirjainta!

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Sveitsin Bernissä syntyneen Toblerone-suklaapatukan logossa näyttää olevan yksinäinen Matterhorn-vuori. Siitä löytyy kuitenkin myös Bernin symboli: karhu.

NFL-joukkue Atlanta Falconsin logo vaikuttaa kotkan päältä, mutta se on myös joukkueen nimessä oleva F-kirjain.

Amerikkalaisen Milwaukee Brewers -baseball-joukkueen logossa yhdistyvät kirjaimet M ja B. Samalla ne muodostavat pesäpalloräpylän ja -pallon. 

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Amazonin uusi logo tuli käyttöön vuonna 2000. Siinä keltainen nuoli kulkee sanan "Amazon" alla ja osoittaa kirjaimesta A kirjaimeen Z, mikä yhtiön mukaan kuvastaa sitä, että yhtiö tarjoaa kaikkea "aasta ööhön". Z on amerikkalaisissa aakkosissa viimeinen kirjain ja siten verrattavissa ööhön.

Koripallojoukkue George Washington Colonialsin logon väitetään sisältävän tyylitellyn versio Washington-monumentista. Monumentti on kuvattuna W-kirjaimen sisällä. Löytäköön, ken onnistuu!

NHL-joukkue Washington Capitalsin logossa on kotka. Sen alta löytyy kuitenkin Washingtonissa sijaitseva Yhdysvaltain kongressin rakennus, United States Capitol.

Saksalaisen autovalmistajan, BMW:n, logo on monille tuttu. Koska BMW valmisti aiemmin lentokoneen moottoreita, moni uskoi logon värialueen esittelevän tyyliteltyä lentokoneen potkuria sinistä taivasta vasten.

Myöhemmin yhtiö kuitenkin paljasti, että sinivalkoinen osuus esittääkin yhtiön syntypaikan, Baijerin, lippua:

Ranskan ympäriajo Tour de Francen logossa on pyöräilijä: hänen vartalonsa muodostuu R-kirjaimesta, pyörä taas O-kirjaimesta ja auringosta.

LG-elektroniikkavalmistajan logo on sekä kirjaimet L ja G että kasvot, jotka iskevät silmää.

Jos logon kääntää kyljelleen, siitä tulee tietokonepeleistä tuttu Pac-Man! Jos L-kirjainta liikauttaisi, illuusio olisi täydellinen:

Rengasvalmistaja Continentalin logossa C ja O muodostavat autonrenkaan.

Muun muassa Ranskassa matkailevat voivat törmätä Carrefour-ketjun kauppoihin. Carrefour-sanan perässä on tyyliteltynä kaksi nuolta, jota muodostavat C-kirjaimen.

Jäätelövalmistaja Baskin-Robbinsilla on 31 alkuperäismakua valikoimassaan. Yhtiön logoon onkin aina piilotettu numero 31. Tässä se löytyy kirjaimista B ja R:

Formula 1 -kisat käyttivät samaa logoa 23 vuotta ennen vuonna 2017 lanseerattua uutta logoa. F1-logossa punaiset "vauhtiraidat" muodostavat numeron 1 aivan F-kirjaimen viereen. Tämä jäi ilmeisesti epäselväksi monille katsojille, minkä vuoksi logo vaihdettiin.

Tietotekniikkayritys Cisco Systems kunnioittaa logollaan San Franciscoa. Sen logossa on tyylitellysti kuvattu paikallinen silta, Golden Gate Bridge. Alla voit vertailla logoja:

27.4.00668769_2561252
Copyright: ullstein bild - Boness/IPON/ All Over Press. Photographer: ullstein bild.
27.4.00938055_2044292
Copyright: ullstein bild - Boness/IPON/ All Over Press. Photographer: ullstein bild.

Tietotenkiikkayritys Sun Microsystemsin logossa esiintyy neljä kertaa sana "SUN". Yritys ei yrityskauppojen myötä enää toimi omana, itsenäisenä yrityksenään.

Sonyn Vaio-tietokoneiden logosta löytyvät numerot 1 ja 0.

Kuka tahansa voi nähdä, että Starbucksin logossa on merenneito, mutta oletko huomannut, että logo ei ole täysin symmetrinen? Merenneidon nenän oikea reuna jatkuu pidemmälle kuin vasen reuna. Suunnittelijoiden mukaan lievä epäsymmetrisyys tekisi merenneidosta ihmismäisemmän.

Lähde: CNN

***

0:34

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja