Mitä on kuvassa? Tässä ovat aikuisviihdekaupan erikoisimmat tuotteet

Tavanomaisten hieromasauvojen lisäksi seksivälineitä on moneen makuun. Jos maailma kohahti Tom of Finland -taiteesta postimerkissä, mitähän suuri kansa sanoisi Tom of Finland -seksilelusta?

Mustassa laatikossa on metallirenkaiden kuvia. Sivussa seisoo suurin kirjaimin sanapari "cock cage" – siis penisvankila.

Tavanomaisten dildojen lisäksi seksivälineitä on moneen makuun.

– Se on ulkonäöllinen juttu. Se antaa upseerin vaikutelman, penikseen ripustettavia renkaita kuvaa Kari Valo Aikuisten lelukauppa -liikkeestä Helsingissä.

Uutta ja aina vain erityisempää

Vibraattori, johon voi soittaa? Kyllä. Kauko-ohjattavat alushousut? Kyllä.

Seksin maailmassa keksitään koko ajan lisää, uutta ja aina vain erityisempää. Jos maailma kohahti Tom of Finland -taiteesta postimerkissä, mitä sanoisi suuri kansa Tom of Finland -seksilelusta?

Turisteihin ne ainakin uppoavat.

– Ulkomaalaisia tulee kysymään, onko tuotteita täällä. Niitä viedään tuliaisiksi kotiin tai matkamuistoksi Suomesta, kertoo Turkka Junkkari, Keltainen ruusu -liikkeestä Helsingissä.

Valikoimaan kuuluu erilaisia leluja, käsirautoja ja esimerkiksi anaalitappi. Peppuseksi tekeekin uutta tulemista.

– Nykyään on huomioitu niin sanottu B-porras, jota suositaan alan elokuvissa paljon. On erilaisia anaalitappeja ja sen tyyppisiä. Ne, jotka ovat hereillä asioiden suhteen, panostavat myös tähän, Kari Valo sanoo.

Lasidildot ovat "syvältä"

Aina erityisyyden tavoitteleminen ei kannata. Kaikki seksilelut eivät toimi siinä tarkoituksessa kuin valmistaja kenties on tarkoittanut.

SinCity.fin putiikinpitäjä Anne Keräsen mukaan esimerkiksi lasidildot ovat "syvältä". Hänen liikkeessään niitä on yksi – ostettu noin vuonna 2011.

– Minulla on se, jotta voin kertoa asiakkaalle, että se on typerä tuote. Voi sanoa asiakkaalle, että sulje silmät, mieti, että laitat tämän emättimeen, voiko se tuntua hyvältä? Ei, Keränen kuvaa.

– Tuotetta ei voi haukkua, jos sitä ei ole itsellä myynnissä. Jos haukut, asiakas ei silloin usko. Onhan se makean näköinen, mutta se on kylmä ja kova. Kirjahyllyyn tai design-esineeksi se on makea.

"Kuuluu kategoriaan, joka ei kiinnosta kaikkia"

Se on metallinen, pitkä ja kiiltävä. Se roikkuu hyllyllä omassa kotelossaan.

Se on tarkoitus työntää penikseen. Kyseessä on seksilelu nimeltä sondi.

– Sondi on tarkoitettu virtsaputken venyttämiseen tai siellä leikkimiseen, kertoo Turkka Junkkari.

Sondeja on erikokoisia: neljämillisiä, viisimillisiä, silikonisia, metallisia. Ne kaikki kuulostavat kivuliailta. Ja kyllä: niitä ostetaan paljon.

– Se kuuluu kategoriaan, joka ei kiinnosta kaikkia. On tietty asiakaskunta, joka haluaa tällaisia tuotteita, Junkkari sanoo.

Renkaita, nahkaremmejä, piiskoja. Osaavatko ihmiset käyttää erikoisia seksivälineitä?

Kari Valon mukaan kyllä.

– Kyllä suurin osa osaa. Ei tarvitse järjestää työväenopiston kurssia tai kriisipalaveria siitä, miten anaalitappia käytetään. Se riippuu omasta katsantokannasta, miten avarakatseinen on. Kyllä asioista on otettu selvää ja suuntaa-antavia ohjeita voi aina antaa, Valo sanoo.

Mitä muuta erikoista aikuisviihdeliikkeiden uumenista löytyy? Otimme selvää.

Suuseksilaite

Miehet ovat kenties kuulleet fleshlightista, mutta myös naisille on tarjolla "suuseksisimulaattoreita".

Vanhassa mallissa kielet pyörivät ympyrää laitteen käynnistyessä.

– Uudenaikainen versio ajaa saman asian, se laitetaan klitorikseen, se on kuin kieli ja tekee erilaisia liikkeitä. Voisi ajatella, että se on makea, mutta koska kohteena on klitoris, samalla rahalla saa emättimeen asetettavan laitteen, SinCity.fin Anne Keränen kertoo.

Sidontateippi

50 Shades of Grey -teoksen hyvyydestä tai huonoudesta voi keskustella loputtomasti, mutta positiivista se toi, että ihmiset ovat alkaneet ymmärtää, ettei tarvitse olla niin sanottu pervo sitoakseen, Keränen sanoo.

Ylipitkä kravatti ja köydet tekevät tuloaan, sillä aiemmin irstaana pidetty bondage on nykyään taidetta. 

– Suomessakin yliopistossa oli sidontakurssi. Materiaali ei enää ole nahkaa, vaan hygieenistä, Keränen jatkaa.

Ennen kuin Mr. Grey vieraili kirjallisuuden kautta valkokankaalla, mielikuva SM-leikeistä sisälsi yleensä nahkaan puettuja, lihavia saksalaisisia, jotka laittoivat toisensa roikkumaan seinälle. Nykyisin sitomisleikit ovat yleistyneet. Tuotteista suosituin on pitkillä lentomatkoillakin käytetty maski.

– Kaikilla on kotona maski, mutta kun ostat sen täältä, se onkin erotiikkaa. Kun on ollut kimpassa kuusi vuotta, miettii, mikä olisi uusi ja kiva juttu. Ostat silmälaput ja sitten huiskun. Toimii älyttömän hyvin, Keränen sanoo.

Sidontateippi puolestaan ei tartu kuin itseensä.

– Se on teippiä, jolla voi sitoa aina uudestaan ja uudestaan. Teipistä voi myös tehdä vaikka PVC-hameen, Keränen sanoo.

Anaalitappi, joka onkin häntä

Anaalileikit tekevät uutta tulemista. Anaalitappejakin on monenlaisia: osassa on kiinni häntä!

– Niitä on karvaisiakin. Se on erityisjuttu. Näitä ei mene montaa vuodessa, Keränen kuvaa tuotetta.

Höyhenviuhka kutitteluun

Moni on joskus pyyhkinyt pölyjä kodistaan höyhenhuiskalla. Sitä voi käyttää myös eroottisesti.

– Huiskuja saattaa jo olla kotona. Silikonista tehty pullasuti toimii myös, Keränen sanoo.

– Huiskussa hyvää on hellyys ja se, ettei ole kiire. Nuoremman polven kundit jo tajuavat, että tarvitsee kunnon löylyt, muuten homma ei toimi. Lämmittele! Tee jotakin! Alku on niin tärkeä, hän jatkaa.

Kynttilä, joka tuottaa hierontaöljyä

Tavallisia kynttilöitä, mutta vaha on hierontaöljyä? Kyllä – niitäkin on olemassa.

– Näitä porukka ostaa, kun tulee syksy ja kylmä. Kynttilä ei siis muutu steariiniksi. Kiposta kaadetaan öljyä vaikkapa selkään, Keränen sanoo.

Harness tai strap-on

Lisää vain oma kalu, kutsuvat harness-housut käyttäjäänsä. Housuja voi käyttää  dildon kanssa, mutta niille on myös muita käyttötapoja.

– Ne käyvät myös transseksuaaleille tai transsukupuolisille pehmeän tekopeniksen kanssa. Se on kuin oikea. Ennen strap-oneja käyttivät naisparit, mutta eturauhashierojien yleistymisen myötä heteropariskunnat ostavat niitä paljon. On myös sellaisia, joissa ei tarvitse valjaita, vaan sauva tulee naisen emättimeen, Keränen kertoo.

Feromonit

Feromonien tehosta on kiistelty puolesta ja vastaan. Seksuaaliferomonien tarkoitus on houkutella vastakkaisen sukupuolen edustajia. Myös ihmisille on feromonituotteita.

– Feromonista on tieteellisesti todistettu, ettei se vaikuta. Mutta varmasti, jos haluat uskoa tuotteeseen, laitat sitä, menet kapakkaan ja koet itsesi haluttavaksi, siinähän tapahtuu reaktio ja muutkin voivat kokea sinut viehättäväksi. Se toimii siksi, että koet, että se toimii, Keränen kuvaa.

Kuvagalleria 21 kuvaa - katso

Aikuisviihdeliikkeiden erikoisuuksia


Katso erikoisuuksia myös jutun alussa olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat