Mainos

Mitä kuuluu vuoden 2015 arjen sankareille? Vauvan merestä pelastanut yllättyi kiitoksista

Mereen lastenvaunujen mukana tippuneen vauvan pelastanut Faiz Chisty on edelleen vaatimattomalla linjalla urotyönsä suhteen. Kiitokset ja mukavat viestit yllättivät pelastusreissun jälkeen, mies kertoo.

Bangladeshista Suomeen vuonna 2002 muuttanut Faiz Ullah Chisty oli toukokuussa kävelyllä vaimonsa Asmaan kanssa Helsingin Kaivopuiston rannassa. Rauhallinen päiväkävely sai kuitenkin dramaattisen käänteen, kun pariskunta havaitsi lastenvaunujen putoavan mereen.

– Näin, että vauva oli vaunujen sisällä, joten hyppäsin veteen. Vain muutama sekunti sen jälkeen myös vauvan äiti näki tapahtuman ja hyppäsi perässäni veteen, Chisty kertoi MTV Uutisille toukokuussa.

Chisty ja vauvan äiti saivat pienokaisen nostettua ylös merestä ja vauva vietiin sairaalaan tarkistettavaksi.

Myöhemmin vauvan perhe tavoitti Chistyn, joka sai helpotuksekseen kuulla pikkuisen voivan hyvin. Perhe tarjoutui samalla korvaamaan Chistyn meressä kastuneen puhelimen, mutta hän ei kuitenkaan halunnut perheen korvaavan puhelintaan eikä mitään muutakaan palkkiota teostaan.

Mies ei pitänyt itseään sankarina teon jälkeen, eikä ajattele niin vieläkään.

– Kuka tahansa olisi voinut tehdä sen.

– Tapauksen jälkeen sain jonkin verran yhteydenottoja ja huomiota. Se oli hieman yllättävää, mutta arvostan ihmisten kiitoksia ja kehuja, hän lisää.

Joulua Chisty viettää tänä vuonna aikaisemmista vuosista poikkeavalla tavalla.

– Normaalisti olen matkustanut ulkomaille, mutta tänä vuonna pysyn Helsingissä. Vietän tietenkin aikaa perheeni ja ystävien kanssa, Chisty kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja