Mitä kettu sanoo? Tässä ovat vuoden 2013 suurimmat ilmiöt

Tämän artikkelin läpi luettuasi tiedät, mitä tarkoittavat selfie, Harlem Shake ja muut vuoden 2013 suositut ilmiöt.

Kuka sanoi "Mä vihaan skumppaa" vuonna 2013? Vastaus tähän ja moneen muuhun löytyy seuraavasta artikkelista. MTV Lifestyle keräsi yhteen vuoden 2013 suurimmat ilmiöt niin virtuaalimaailmasta kuin elokuvista ja TV-sarjoista. Lue läpi ja sivistä itseäsi.

Vuoden Twitter-ilmiöt

Suomalaisen Twitter-potin räjäytti Julkkis Big Brother: Kauden alkupäivänä 3.9. aikana #bbsuomi -twiittejä lähetettiin lähes 22 000.

Twitter-seuraajilta kiitosta sai tänä vuonna erityisesti astronautti Chris Hadfield, joka twiittaili ja jakoi videoita työskennellessään International Space Stationilla.

Vuoden Twitter-huijauksen sen sijaan teki Elan Gale, joka väitti taistelevansa lentokoneessa ärsyttävän ja itsekkään kanssamatkustajan kanssa. Mies kirjoitteli kiitospäivän lennolla valittavalle ja kiittämättömälle matkaajalle lappusia, ja tarjosi tälle jopa juomia. Juttu osoittautui kuitenkin huijaukseksi.

Viihde

Kauan odotettu kotimainen Jolla-puhelin tuli markkinoille ja sai innostuneen vastaanoton.
Lue myös: Jolla kiinnostaa jo ulkomailla!

Eräs vuoden kohutuimpia tv-tapauksia oli MTV:n Video Music Awards. Tilaisuudessa esiintynyt MileyCyrus twerkkasi lavalla estottomasti.
Lue myös: Tanssinopettaja arvioi Miley Cyrusin kohuvideon – osaako tähti twerkata?

Kirjallisuus

Stephen King ilmoitti vuonna 2013 tekevänsä kulttiteokselleen Hohdolle jatko-osan. Sitä odotellessa!

Novelleistaan tunnettu Alice Munro voitti Nobelin-kirjallisuuspalkinnon, ja myös suomalaisten kustannustoimittajien mukaan novellit ovat olleet vuonna 2013 nouseva kirjallisuuden trendi.

Riikka Pelo sai Finlandia-palkinnon runollisella teoksellaan Jokapäiväinen elämämme, joka käsitteli venäläisrunoilija Marina Tsvetajevan elämää.

Vuoden jännittävimmät sarjat

Game of Thrones

Breaking Bad

American Horror Story

Silta

Vuoden kohutuimmat elokuvat

Hobitti – Smaugin autioittama maa

Kauhea kankkunen 3

Nälkäpeli 2

Kriitikoiden mieleen: Ranskalaiselokuva Adélen elämä, osa 1 ja osa 2

Vuoden aktivisti

Suomalainen Greenpeace-aktivisti Sini Saarela, joka melkein joutui vankilaan Venäjällä.

Vuoden netti-ilmiöt

Selfiet, eli ihmisen itse itsestään ottamat kuvat, olivat vuoden juttu. Jo aiempina vuosina nähdyt vessanpeili-kuvat saivat vuonna 2013 kaverin selfie-kuvista, joiden pääasiallinen tarkoitus on tulla jaetuksi Facebookissa tai Twitterissä – ei siis sukulaisten valokuva-albumeissa.

Facebookissa ovat loppuvuodesta 2013 levinneet Bitstrips-sarjakuvat, joita kuka tahansa voi tehdä itsestään ja kavereistaan. Sarjakuvan ideana on kuvata tiettyä hetkeä tai tapahtumaa. Sarjakuvat ovat katsojasta riippuen joko hurjan hauskoja tai ärsyttäviä.

Blogeissa ja Instagramissa on vuoden mittaan nähty useita OOTD-kuvia. Outfit of the day -kuvissa esitellään muille, mistä oma asukokonaisuus koostuu tänään.
Lue myös:

Eräs vuoden 2013 erikoisimpia Instagram- ja Tumblr-ilmiöitä oli kissan käyttäminen partana! Cat beards -ilmiössä kissanomistaja teki lemmikistään parran itselleen, ja jakoi tuotoksestaan kuvan netissä.

Ylviksen kettuvideo räjäytti potin pohtimalla, mitä ääntä ketut pitävät. Video nousi maailmanlaajuistesti vuoden katsotuimmaksi YouTube-hitiksi. Katso video alta!
Lue myös:Uskomaton tarina ketun ja koiran ystävyydestä – katso kuvat

Taylor Swiftin Trouble-kappaleen video, jossa laulajana on Swiftin sijaan huutava vuohi. Katso video!

Miten eläimet syövät? Tätä MisterEpicMannin vitsivideota on katsottu Youtubessa jo yli 90 miljoonaa kertaa! Katso video alta.

Harlem Shake - viraalivideot ovat niin suosittuja, että BBC:n mukaan niitä ladataan YouTubeen joka päivä jopa neljä tuhatta! Suomen vuoden 2013 Top 10 -videosijaa johtaakin odotetusti Kenneth Haakonsenin Harlem Shake (original army edition).

Lue myös: Tässä ne ovat: Suomen ja maailman vuoden suosituimmat YouTube-pätkät

Instagram-ilmiö Benjamin Peltonenvillitsee tyttöjä netissä. Peltonen on siis söpö teinipoika, joka ottaa itsestään valokuvia nettiin.

Lauseet, joita ei voi unohtaa!

"Mä vihaan skumppaa." Andy McCoy BB-talossa

"Salil eka, salil vika!" Mustan Barbaarin kappaleesta


Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat