Mitä käyttämäsi sisustusvärit kertovat sinusta?

Jos asuntosi seinät osaisivat puhua, mitä ne kertoisivat sinusta?

Lue mitä suosikkivärisi sisustuksessa kertoo sinusta persoonana. Opi mitkä ovat suurimmat riskit lempivärisi käytössä sisustuksessa, ja vältä sisustuksen sudenkuopat.

Jos pidät neutraaleista sävyistä

Suosikkivärejäsi sisustuksessa ovat neutraalit värit, kuten valkoisen eri sävyt, ruskea, harmaa sekä beige. Sisustajana tyylisi on klassinen ja käytännöllinen. Persoonana olet hillitty, elegantti, fiksu, käytännönläheinen ja jalat maassa viihtyvä luonne. Et villiinny uusimmista trendeistä, vaan suosit yksinkertaista ja monivuotista sisustusta. Helposti pelaat niin sisustuksessa kuin elämässäkin liian varman päälle ja pyrit välttelemään riskien ottoa.

Koska seinäsi ovat väriltään valkoiset tai beiget, saattaa sisustuksestasi tulla helposti tylsä, ellet piristä sitä mielenkiintoisilla yksityiskohdilla. Koska seinäsi ovat väriltään neutraalit, voit siis käyttää sisustustavaroissa rohkeasti väriä. Mikäli et tykkää väreistä, käytä sisustuksessa runsaasti erilaisia materiaaleja, kuten kankaita, puuta, metallia ja lasia.

Jos pidät lämpimistä sävyistä

Lempivärejäsi ovat murrettu oranssi, viininpunainen, persikka, keltainen ja ruskea. Ihmiset jotka sisustavat kotinsa lämpimin sävyin ovat mitä luultavimmin myös itse energisiä, lämpimiä, ystävällisiä, iloisia ja hoivaavia persoonia. Teet mielelläsi kodista lämpimillä sävyillä kutsuvan, viihtyisän ja kodikkaan paikan elää.

Koska seinäsi ovat lämpimän ja voimakkaan väriset, tulee sinun välttää voimakkaiden värien liikakäyttöä muualla asunnossa, esimerkiksi sisustustavaroissa ja huonekaluissa. Lämpimien sävyjen haittapuoli on, että jos käytät niitä liikaa, asunto voi muuttua häikäisevän kirkkaaksi, levottomaksi ja yleisilmeeltään sekavaksi. Yhdistele siis lämpimiin ja voimakkaisiin väreihin vaaleita ja viileitä värejä huoneen tunnelman rauhoittamiseksi ja tasapainon löytämiseksi.

Jos pidät jalokivisävyistä

Lempivärejäsi ovat voimakkaat jalokivivärit kuten violetti, rubiininpunainen, smaragdinvihreä ja safiirinsininen. Olet luonteeltasi samanlainen kuin sisustustyylisi: itsevarma, luova, ulospäin suuntautunut ja rohkea. Voimakkailla väreillä teet kodistasi helposti persoonallisen, veikeän, kodikkaan ja ylellisen.

Voimakasväristen seinien ongelmaksi saattaa kuitenkin koitua se, että huoneet vaikuttavat helposti pienemmiltä ja tunkkaisemmilta kuin mitä ne oikeasti ovat. Vältä siis maalaamasta kaikkia asuntosi seinäpintoja voimaväreillä kaoottisuuden ja ahtauden tunnun ehkäisemiseksi. Yhdistele voimakkaisiin väreihin myös neutraaleja ja vaaleampia sävyjä raikkauden ja ilmavuuden tuomiseksi asuntoon.

Lähde: Real Simple

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat