Mitä Joe Biden kuiskasi Sanna Marinin korvaan? Pääministeri vastasi hellällä näpäytyksellä: "Hänelle totesin, että näin on"

Mitä Biden kuiskasi Marinin korvaan? 0:48
Näin lämpimissä tunnelmissa Sanna Marin ja Joe Biden tapasivat Brysselissä.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja pääministeri Sanna Marin (sd.) tapasivat lyhyesti kahden kesken torstaina Brysselissä ennen EU-huippukokouksen alkua.

Suomalaisten katseet kiinnittyivät Marinin ja Bidenin kahdenkeskiseen kohtaamiseen presidentin saavuttua kokouspaikalle.

Uutistoimisto Reutersin välittämällä videolla Marin ja Biden keskustelevat lyhyesti hymyssä suin. Videolla näkyy, kuinka Biden kuiskaa Marinin korvaan lopuksi jotain, mihin pääministeri vastaa hellällä sormen taputuksella presidentin olkapäälle.

Kehui Suomen puolustusvoimia

Marinilta kysyttiin lehdistötilaisuudessa, mistä hän ja Biden puhuivat. Näin hän vastasi:

– Tervehdimme toisiamme ja vaihdoimme muutaman sanan presidentti Niinistön taannoisesta vierailusta. Lisäksi hän mainitsi, että Suomella on vaikuttavat puolustusvoimat. Hänelle totesin, että näin on. Vaikka olemme pieni kansa, olemme aktiivisesti pitkään panostaneet puolustukseemme, ja olemme tehneet muun muassa uuden hävittäjähankinnan, josta hän oli tietenkin hyvin tietoinen. Nämä olivat ne teemat, joista siinä muutaman sanan vaihdoimme.

Marinilta kysyttiin erikseen, mitä Biden kuiskasi pääministerin korvaan.

– Kyllä siinä oli kyse puolustuksen kokonaisuudesta.

Marinin mukaan kaksikko ei käynyt Nato-keskustelua lyhyessä tapaamisessaan.

Lue myös:

    Uusimmat