Mitä ihmettä Tampereella tapahtuu? Ilves rökittää Tapparaa lippuluukulla – "Ei meillä liikaa tuijoteta naapuriin"

Maalikooste: Tappara - Lukko 5:42
Tappara varmisti välieräpaikkansa 7 898 silmäparin edessä.

Upouudella Nokia Arenalla kotiottelunsa pelanneiden Tapparan ja Ilveksen lipunmyynnit ovat eronneet kevään aikana toisistaan.

Ilves on ollut toistaiseksi pudotuspelikevään yleisökuningas. Puolivälierien aikana Ilveksen kotiotteluiden yleisökeskiarvo oli 9 852. Neljästä kotiottelusta kahdessa Ilveksen otteita seurasi yli 10 000 katsojaa.

Samalla kun Ilves on saanut houkuteltua yleisöä Nokia Arenalle, on Tapparalla ollut vaikeampaa. Samoista olosuhteista huolimatta Tapparan yleisökeskiarvo oli puolivälierissä vain 6 657.

Tappara avaa välierät perjantaina kotiareenallaan, kun se saa vastaansa KooKoon. Tämänhetkisen tilanteen perusteella illan ottelussa nähdään 7 000 – 8 000 katsojaa.

– Luulen, että olemme seiskalla alkavassa, mutta kuinka lähellä kasia se on, niin se on vielä auki. Oma veikkaus on, että olisimme kahdeksan hujakoilla, Tapparan myynti- ja tapahtumajohtaja Aki Holma toteaa MTV Urheilulle.

Vaikka katsojamäärät eivät olekaan toistaiseksi hätyytelleet Nokia Arenan täyttä kapasiteettia, suhtaudutaan Tapparan toimistolla yleisömäärään positiivisesti.

– Riippuu, mihin tilannetta vertaa, mutta jos katsojia on 8 000, se on enemmän kuin meillä on välierissä ollut ikinä. Jos miettii täyttöastetta, niin sitten se ei ehkä ole. Emme ajattele asiasta negatiivisesti, vaan päinvastoin, Holma sanoo.

Ilves aloittaa oman välieräurakkansa TPS:ää vastaan lauantaina. Ilves ilmoitti perjantaina Twitter-tilillään, että otteluun on enää vapaana alle tuhat katsomopaikkaa, vaikka Ilves aloitti lipunmyyntinsä liki puolitoista päivää Tapparan jälkeen.

Vaikka Ilves onkin saanut kevään korvalla katsojat liikkeelle paremmin, ei Tappara koe tarvetta hakea selitystä Ilveksen vahvempaan lipunmyyntiin.

– Emme ole hakeneet siihen selitystä. Se on hieno juttu, että Ilveksellä lipunmyynti käy ja saavat hallia täyteen. Ei meillä liikaa tuijoteta naapuriin. Yritetään löytää siitä jotain positiivista ja ottaa vaikka oppia, mutta emme ole yrittäneet löytää selitystä. Olemme keskittyneet omaan tekemiseen, Holma toteaa.

Video aitiopaikalta: Ilveksen Henrik Haapalalta hupaisa reaktio jo ennen Petri Kontiolan voittomaalia 0:13
Nokia Arena räjähti keskiviikkona riemuun Ilveksen Petri Kontiolan ratkaisumaalin jälkeen! Henrik Haapala tiesi tuulettaa osumaa jo etukäteen.

Lue myös:

    Uusimmat