Mitä F1-tallit näyttävät ja mitä pimittävät? Ossi Oikarinen pani merkille Red Bullin uuden konseptin

Tällä viikolla esitellyistä F1-autoista on vielä vaikea päätellä sitä, miltä eri tiimien autot lopullisesti näyttävät kauden avauksessa, mutta jotain johtopäätöksiä niistä voidaan jo tehdä.

Viikolla ennen testikauden alkua oman autonsa ovat jo esitelleet Haas, Renault, Red Bull, Toro Rosso, Racing Point (entinen Force India), Williams, Mercedes ja McLaren. Tänään vuorossa on Ferrari, jonka jälkeen enää Kimi Räikkösen Alfa Romeo on esittelemättä.

C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen tietää, että vasta ensi maanantaina alkavissa talvitesteissä voidaan nähdä todellisia uudistuksia. Tässä kohtaa autoista on nähty vasta pääpiirteet.

– Ensi viikolla nähdään ne lopulliset ratkaisut. Se, mitä yleensä näissä auton esittelyissä tehdään, niin näytetään suurin osa tämän vuoden auton konseptista, muttei niitä kaikkia yksityiskohtia, Oikarinen kertoi torstain MTV Uutiset Liven lähetyksessä.

– Esimerkiksi, mitä on nähty Mercedekseltä ja Red Bullilta kuvia, niin siinä ei ole vielä viimeiset osat kiinni. Hyvin usein nähdään vasta testiviikolla se lopullinen "aerospekki".

Mercedeksellä tiukka paketti

Jotain uusista autoista on silti jo tulkittavista. Jos etu- ja takasiipien yksityiskohdat pidetään vielä salassa, niin autojen kyljissä on jo nähtävissä kehitystä.

– Mercedes on jatkanut tätä samaa linjaa, joka heillä on ollut viime vuonna. Erittäin tiukkaan paketoitu auto. Mielenkiintoista nähdä, miten Ferrari tulee menemään omassa konseptissaan eteenpäin, Oikarinen pohtii.

– Red Bullilla on sivuponttoonien konsepti aika mielenkiintoinen sillä tavalla, että kaikki jäähdytysilma otetaan hyvin korkealta sisään ja pyritään pitämään ilmavirtaus katteiden vierellä mahdollisimman voimakkaana, jotta saadaan pohjalevy toimimaan hyvin.

Ferrari julkistaa uuden autonsa kotipesässään Maranellossa perjantaina kello 11.45 Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat