Mistä Tuomari Nurmio sai taiteilijanimensä? Katso video!

Vieraana Tuomari Nurmio 26:00

Studio55.fi-lähetyksessä vierailleen rockmuusikko Hannu ”Tuomari” Nurmion mukaan musiikkia ei voi laittaa arvojärjestykseen.

Muusikko, sanoittaja ja säveltäjä Tuomari Nurmio on tehnyt musiikkia jo lähes 50 vuoden ajan. Kaikki eivät muista, että taiteilijanimen takana on vuonna 1983 valmistunut oikeustieteiden kandidaatti.

– Olihan siinä (taiteilijanimen) taustalla myös se, että oma isäni oli asianajaja, ja sitä kutsuttiin Tuomari Nurmioksi. Myös isän veli oli asianajaja, sanoo Nurmio.

Tuomari kertoo voittaneensa oikeudessa ajaneensa jutut sataprosenttisesti. Näitä juttuja on kuitenkin ollut vain yksi.

– (Juttu koski) eläkeläisrouvan henkilökohtaista televisioantennia, jonka taloyhtiö oli poistanut ilman lupaa, Nurmio kertoo.

Nurmiota on kiitelty kauniista, runomaisista laulun sanoituksistaan.

– Olen aina sanonut, ettei kannata pelkästään tarkastella sanoja, mutta toisaalta olen aina antanut arvon sellaisille laulun teksteille, jotka pystyy myös lukemaan, että ne tekstit eivät ole niin sidottuja esitykseen, sanoo Nurmio.

Musiikkilehti Soundi-lehden kriitikkoäänestyksessä vuonna 2005 Nurmion ensimmäinen albumi ”Kohdusta hautaan” valittiin parhaaksi suomalaiseksi rockalbumiksi. Nurmio kertoo olevansa palkinnosta hyvin tyytyväinen.

– Uskon siihen, että se ei ole täysin sattumaa, koska se on aika ison toimittajamäärän seuloma. Musaahan kuitenkaan ei voi laittaa järjestykseen niin kuin jotain urheilusuorituksia. Jokainen saa pitää sellaisesta musiikista kun haluaa, Nurmio sanoo.

Mitä 63-vuotias Nurmio ajattelee vanhenemisesta? Millaisesta musiikista Nurmio on saanut vaikutteita? Katso Nurmion haastattelu kokonaan! 

Lue myös:

    Uusimmat