Mistä tietää, että kumppani pettää? Nämä merkit voivat paljastaa uskottomuuden: "Tiedät, että hän on vielä rakastunut sinuun, kun..."

Mistä tietää, että puoliso pettää? Asiantuntija listasi merkkejä, joista kumppanin uskottomuuden voi joskus päätellä.

Brittisivusto Metro pyysi treffi- ja parisuhdeasiantuntija Celia Schweyeria kertomaan, millaisia merkkejä kumppanin käytöksestä kannattaisi etsiä, jos tätä epäilee uskottomuudesta.

Mikään merkeistä ei tietenkään yksinään tarkoita, että kumppanisi olisi uskoton. Jos kuitenkin suurin osa merkeistä osuu kohdilleen, ja kumppanin käytös poikkeaa selvästi aiemmasta, kannattaa kumppanin kanssa ainakin keskustella huolistaan.

1. Et saa häneen yhteyttä

Jos kumppanin työ tekee yhteydenotot vaikeaksi, ei tämä välttämättä ole uskottomuuden merkki.

Jos kyse on kuitenkin siitä, että kumppani on yhtäkkiä usein tavoittamattomissa, vaikka aiemmin vastaavaa ongelmaa ei ole ollut, on tilanne toinen. Jos ongelma on jatkuva, kannattaa hälytyskellojen kenties soida.

2. Yhteys ja läheisyys alkavat hiipua

Schweyrin mukaan läheisyys ja kunnon yhteys ovat vahvan parisuhteen määrittäviä tekijoitä.

– Kun sinusta alkaa tuntua, että hän alkaa hiljalleen rakentaa muuria välillenne, sinun täytyy ottaa selvää, mistä on kyse.

Asiantuntijan mukaan tämä voi alkaa sillä, että kommunikaatio vähenee eikä kumppani halua viettää treffi-iltoja. Kumppani saattaa myös ärsyyntyä helposti toisen mukaviin eleisiin.

3. Seksielämä hiipuu tai villiintyy

Onko seksielämässä tapahtunut radikaaleja muutoksia? Harrastatteko seksiä rutkasti enemmän tai reilusti vähemmän kuin ennen? Jos vastaus on kyllä, voi kyseessä mahdollisesti olla uskottomuudesta kielivä varoitusmerkki.

Siinä missä seksin puute on ymmärrettävä merkki siitä, että kumppani saattaa saada haluamaansa vieraasta pedistä, Schweyer huomauttaa, että seksikertojen lisääntyminen voi sekin olla huono merkki. Voi nimittäin olla, että syyllisyys ajaa kumppanin sovittelemaan pettämistään olemalla aktiivisempi myös oman kumppanin kanssa.

4. Hän kantaa puhelinta mukanaan kaikkialle

On epäilyttävää, jos kumppani alkaa yhtäkkiä vahtia puhelintaan. Jännittyykö hän puhelimen väristessä? Yrittääkö hän mennä puhumaan kuuloetäisyyden ulkopuolelle? 

Selvien merkkien lisäksi on olemassa myös hienovaraisempia merkkejä. Lukeeko hän esimerkiksi viestin, mutta vastaa siihen vasta, kun olet poistunut lähettyviltä?

5. Hänestä tulee salamyhkäisempi

Salaiset puhelut eivät ole ainoa salamyhkäinen uskottomuuden merkki. Muita epäilyttäviä merkkejä voivat Schweyerin mukaan olla esimerkiksi se, että et enää saakaan koskea kumppanin puhelimeen, vaikka se ennen oli sallittua. Tai ehkä hän on vaihtanut puhelimen pääsykoodin, eikä halua enää kertoa sitä sinulle.

6. Ette käy enää treffeillä

– Tiedät, että hän on vielä rakastunut sinuun, kun hän järjestää aikaa romanttisille treffeille. Kukaan ei ole koskaan "liian kiireinen" viettääkseen aikaa rakastamansa ihmisen kanssa, ellei hän ole lakannut rakastamasta tai on löytänyt jonkun toisen, Schweyer toteaa.

Asiantuntija uskookin, että jos kumppani alkaa keksiä tekosyitä välttääkseen viettämästä laatuaikaa puolisonsa kanssa, jotain on luultavasti pielessä.

7. Hän tekee kaikkensa näyttääksen hyvältä, kun sinä et ole läsnä

Erityisesti pitkässä parisuhteessa tulee aika, jolloin kumppania varten ei tarvitse enää näyttää parhaimmaltaan. Jos olette jo suhteen tuossa vaiheessa, mutta kumppanisi alkaa käymään yhtäkkiä ulkona parhaimpiinsa pukeutuneena tai hänen pukeutumistyylissään tapahtuu muuten radikaali muutos, voi olla, että hän haluaa tehdä vaikutuksen johonkin toiseen.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-artikkelit.

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2019. 

Lähde: Metro

Lue myös:

    Uusimmat