Mistä on pienet Teslat tehty? Ei etanoista eikä sammakoista, vaan Mersuista ja Mondeoista – 12 asiaa, jotka Tesla on lainannut kilpailijoiltaan

Iso osa Tesla Model S:ssä käytetyistä osista on peräisin muiden valmistajien autoista.

Uuden auton rakentaminen on kallista, mistä johtuen useat autovalmistajat pyrkivät laskemaan kustannuksia lainaamalla hyväksi havaittuja osia kilpailijoiltaan.

Näin on toiminut myös Tesla, joka on käyttänyt Model S -mallissaan paljonkin osia muilta merkeiltä. Alla 12 esimerkkiä osista, joihin olet saattanut törmätä muiden valmistajien autoissa.

1. Vaihteenvalitsin ja muut ratin takana olevat viikset ovat peräisin Mercedes-Benziltä.

2. Ohjaustanko on niin ikään Mersun käsialaa. Tarkemmin sanottuna samanlainen löytyy vuosimallin 2008–2014 C-sarjalaisesta.

3. Vaikka Model S:n etuistuimet ovatkin Teslan omaa suunnittelua, niitä liikuttava elektroniikka ei ole. Tästäkin on kiittäminen Mersua ja nimenomaan R-sarjan tila-autoa.

4. Myös sähkötoimisten ikkunoiden säätimet ovat Mersusta. Tällä kertaa ne on lainattu vuosien 2010–2016 E-sarjasta.

5. Ilmaa auton sisälle tuova puhallin löytyy samanlaisena vuosien 2011–2015 Kia Optimasta.

6. Model S:n "kaasupoljin" on 2010–2012 Ford Mondeosta. Jokaisessa polkimessa on kaiken lisäksi Fordin osanumero edelleen tallella.

7. Takajarruvalojen kytkin on peräisin vuoden 2006 Mondeosta, mutta sitä on käytetty sellaisenaan myös uudessa Ford GT:ssä sekä useissa Jaguarin ja Land Roverin malleissa.

8. Brembon suunnittelemat jarrusatulat löytyvät lähes identtisinä vuoden 2010 ja sitä uudemmista Camaro SS -malleista. Satulat ovat ulkoisesti samanlaiset, mutta Model S:ssä niiden sisällä olevat männät on käännetty.

9. Myös jarrupalat ovat luonnollisesti samanlaiset kuin Camaro SS:ssä. Samoja on käytetty myös Mitsubishi Lancer EVO:ssa sekä Subaru WRX STI:ssä.

10. Model S:ssä on oma jarrupalansa myös seisontajarrulla. Samanlainen löytyy Jaguarin S-Typestä sekä edellisen sukupolven Ford GT:stä.

11. Model S:n sähköinen ohjaustehostin on lainattu Range Rover Evoquesta.

12. Tuulilasinpyyhkijöitä liikuttava moottori on sen sijaan napattu muutamaa pykälää järeämmästä kulkuneuvosta. Sama moottori nimittäin löytyy Kenworth T800 -rekkaveturista.

***

2:12

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja