Mistä Kauko Röyhkä keksi taiteilijanimensä? Katso video

Vieraana Kauko Röyhkä 25:42

Studio55.fi -ohjelmassa vieraillut muusikko-kirjailija Kauko Röyhkä kertoo saaneensa uransa alussa paljon negatiivista palautetta.

Muusikko-kirjailija Kauko Röyhkä on oikealta nimeltään Jukka-Pekka Välimaa. Röyhkä kertoo, että aloittaessaan muusikon uran 1980-luvun alussa elettiin punk-aikoja, ja silloin muusikot käyttivät usein taiteilijanimiä.

– Oli Johnny Rotten, Iggy Pop ja Pelle Miljoona. Minä otin nimen vanhan laulajan Kauko Käyhkön mukaan. Ajattelin, että on hyvä, kun siinä on ä- ja ö-kirjaimia, niin se on jotenkin groteski sopivasti, kertoo Röyhkä.

Röyhkä julkaisi esikoisalbuminsa Steppaillen lähes 35 vuotta sitten, vuonna 1980. Palaute uran alussa ei ollut mairittelevaa.

– Se (kritiikki) oli aika tyrmäävää monessa suhteessa. Kolme ensimmäistä vuotta olivat aika raskaita, aika paljon tuli jäitä niskaan. Mutta sitten se alkoi vähän lämpenemään, tein vähän sellaista musaa, joka oli enemmän kansan mieleen, sanoo Röyhkä.

Röyhkän mukaan vuonna 1983 julkaistua Onnenpäivä-albumia voi pitää hänen läpimurtoalbuminaan.

– Siitä eteenpäin meillä oli aika hyvä suosio, varsinkin opiskelijayleisön parissa, Röyhkä kertoo.

Kritiikistä huolimatta Röyhkä kertoo aina saaneensa riittävästi tukea muusikon urallaan.

– Ainahan kuitenkin esimerkiksi levy-yhtiöt ja media olivat kiinnostuneet siitä jutustani, ei minua hylätty missään vaiheessa. Välillä saattoi olla vaikeaa, mutta aina se meni jossain määrin läpi, että päästiin tekemään seuraavaa juttua, Röyhkä selittää.

Viime vuonna julkaistiin Kauko Röyhkän haastattelukirja, joka kertoo Ville Haapsalosta. Mitä Röyhkä kertoo kirjan synnystä? Katso Röyhkän haastattelu kokonaan!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja