Mississipissä asukkaat ottavat hevosten loislääkettä koronaa vastaan – soitot myrkytyskeskukseen yleistyvät

Poliisi ja koronatoimia vastustavat mielenosoittajat ottivat rajusti yhteen Australiassa – katso hurja video paikan päältä 1:18
Katso myös: Poliisi ja koronatoimia vastustavat mielenosoittajat ottivat rajusti yhteen Australiassa – katso hurja video paikan päältä.

Yhdysvaltojen Mississipissä on havaittu kansalaisten käyttävän ivermektiiniä koronan hoitoon tai tautitapauksien ehkäisyyn. Ivermektiini on ihmisille ja eläimille tarkoitettu loislääke.

Koronaviruksen tartuntamäärien lisääntyessä Mississipissä ovat samaan aikaan lisääntyneet soitot paikalliseen myrkytyskeskukseen. Soittajat ovat ottaneet lehmille tarkoitettua ivermektiiniä, jota he ovat ostaneet maataloustarvikeliikkeistä.

Asiasta kertoo Forbes.

Suurimmassa osassa soitoista kyse ei ole kyse vakavista myrkytystapauksista. Mississipin terveysviranomainen arvioi, että 85 prosenttia soittajista on saanut ivermektiinistä lieviä oireita ja ainoastaan yhtä henkilöä neuvottiin hakeutumaan hoitoon lääkkeen suuren määrän takia. Ainakin yhden ihmisen on raportoitu joutuneen sairaalahoitoon.

Täyden rokotussarjan on saanut Mississippissä alle 40 prosenttia asukkaista. Luku on kaukana laumasuojaan tarvittavasta tasosta, jolla viruksen leviämistä saataisi hillittyä. Rokotusten sijaan osa asukkaista etsii vaihtoehtoisia tapoja, kuten ivermektiiniä, suojautua virukselta.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) on varoittanut ivermektiinin käytöstä koronaa vastaan, koska sen puolesta ei ole tieteellistä näyttöä.

Ivermektiinin suosio on osin peräisin sosiaalisesta mediasta, jossa esimerkiksi poliitikot ja botit levittävät väitteitä lääkkeen hyödystä koronaa vastaan.

Forbes uutisoi aiemmin heinäkuussa, että Youtube oli asettanut senaattori Ron Johnsonin tilin tarkkailun alaiseksi sen jälkeen, kun Johnson kehui ivermektiinin parantavaa vaikutusta videollaan.

Lue myös:

    Uusimmat