Missä laajasta murtosarjasta vangittu mies vietti yönsä? Poliisi toivoo tietoja kuvan miehen majapaikasta ja kymmenien tuhansien eurojen arvoisen saaliin kätköpaikasta

Poliisi pyytää yhä yleisövihjeitä siitä, missä laajasta murtosarjasta epäilty ulkomaalaismies on majoittunut rikosten välillä.

Poliisi pyysi viime viikolla rikoksista vangitun romanialaismiehen aiemmista olinpaikoista. Toiveena on löytää myös rikoksissa viety omaisuus. Poliisi toivoo, että joku tietäisi, missä henkilö on majoittunut tai että joku tunnistaisi miehen vuokralaisekseen.

– Edelleen on etsinnässä paikka, jossa kyseinen herra on majoittunut, rikoskomisario Pertti Sovelius kertoo.

Väärinymmärrys johti vääriin havaintoihin

Poliisin tiedotetta on aiemmin tulkittu väärin, ja poliisi on saanut ilmeisen virheellisiä vihjeitä miehen olinpaikasta epäillyn ollessa varmassa tallessa putkan puolella.

Viimeksi tänään Pirkanmaalta saatiin väärä havainto miehestä.

Miehen epäillyt ryöstöt ovat tapahtuneet syyskuun 22. päivän ja lokakuun 12. päivän välillä. Rikoksen kohdistuivat 16 junaradan varrella sijaitsevaan omakotitaloon Helsingissä ja Vantaalla.

Viettänyt aikaa Itä-Vantaalla

Mies otettiin kiinni 12. lokakutta, eikä hänellä tuolloin ollut hallussaan juurikaan omaisuutta asunnoista, jossa hänen uskotaan aiemmin luvatta vierailleen.

– Ikään kuin rysän päältä saatiin kiinni. Todennäköinen olettamus on, että majapaikassa olisi etsittävissä sitä omaisuutta, rikoskomisario Sovelius kertoo.

Miehet tiedetään pyörineen Vantaan Tikkurilan alueella, joten majapaikkakin on todennäköisesti samalla alueella. Poliisin mukaan ulkomaiset rikolliset majoittuvat tyypillisesti esimerkiksi airbnb-tyyppisissä majoituksissa, ja poliisi epäileekin miehen yöpyneen yksityishenkilön omistamassa asunnossa.

Kymmenien tuhansien arvoinen saalis

Mies on ollut jo yli kuukauden poliisin hoteissa. Poliisin arvio on, että vuokranantajakin olisi todennäköisesti jo havahtunut vuokralaisensa kadonneen.

Poliisi pitää mahdollisena myös sitä, että rikoshyötyä on jo lähetetty pois maasta, mutta se haluaisi saada asian kunnolla selvitettyä. Pois ei myöskään ole suljettu sitä, että miehen majoittaja on ollut tietoinen tämän rikollisista toimista, eikä ole siksi halunnut ilmoittaa tietojaan poliisille.

Murroissa on viety pääasiassa koruja ja elektroniikkaa, eikä kokonaisarviota viedyn omaisuuden arvosta ole vielä tehty. Poliisin mukaan tapauksessa puhutaan kuitenkin kymmenien tuhansien eurojen arvoisesta omaisuudesta.

Poliisi pyytää havainnot osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja