Mainos

Miss Suomi -semifinalistin ura kilpajuoksijana katkesi dramaattisesti: ”Koko identiteettini katosi”

1:33

Kun Ellinoora Myötyrin urheilu-ura päättyi, hän joutui pohtimaan identiteettiään uudelleen.

VIDEO: Ellinoora Myötyrin mielestä Miss Suomen tulee olla avoin ja sanavalmis. 

21-vuotias Miss Suomi -semifinalisti Ellinoora Myötyri on entinen kilpajuoksija. Hän voitti 800 metrin juoksussa useita suomenmestaruuksia. Ura loppui kuitenkin äkillisesti puhjenneeseen sairauteen.

– Minulle tuli hengityselinsairaus ja yleisurheilu loppui kuin seinään. Putosin huipulta. Olin melkein vauvasta asti juossut ja elänyt pelkästään urheilijan elämää, joten tavallaan koko identiteettini katosi.

Kun Myötyri ei voinut enää juosta, hänen oli mietittävä uudelleen, kuka on ja mitä haluaa tehdä.

– Mietin pitkään, miten voisin yhdistää kiinnostuksen kohteeni, eli sosiaalisuuden ja urheilullisuuden. Mietin, miten saisin tuotua itseäni esille, koska minulla on paljon annettavaa. Puolitoista kuukautta sitten näin unen, jossa voitin Miss Suomen tittelin. Sen jälkeen päätin hakea tänne.

Myötyri on tehnyt mallintöitä 14-vuotiaasta asti. Vuonna 2015 hän voitti Miss Tampere Open -kilpailun. Hän haluaa kannustaa kaikkia uskomaan unelmiinsa. Opettajan sijaisuuksia tehdessään hän on huomannut, ettei moni lapsi enää uskalla haaveilla.

– Se on tosi surullista. Yhteiskunta on niin ulkonäkökeskeinen ja sosiaalisessa mediassa kaikki on kiillotettua. Pitäisi korostaa, että ulkokuori on vaan kuori. Se, mitä sisältä löytyy, on paljon tärkeämpää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.